Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google: Vi tænker ikke på tablet-apps

Google: Vi tænker ikke på tablet-apps

Apps som er tilpasset de store skærme på tablet, er ikke noget Google har i deres fokus.

Der findes ikke specielt mange tablet-apps i Googles Android-system. (Foto: Mobilsiden.dk).
Der findes ikke specielt mange tablet-apps i Googles Android-system. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Noget af det som har gjort iPad populær er de mange applikationer, der udnytter den større skærm, fremfor at app’en blot er forstørret og strukket ud til fuld skærm.

Dette er dog ikke en strategi, at Google har omkring Android Ice Cream Sandwich styresystemet, skriver Wired.

I et interview med chefen for brugeroplevelse på Android, Matias Duarte, lyder det, at særlige tablet-apps ikke er i fokus hos Google.

- ”Internt tænker vi egentlig ikke på tablet applikationer,” lyder det var Google-chefen.

Google vil hellere have apps, der virker på skærme af alle størrelser.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Hansson 28-01-2012 09:17:26

derfor vælger jeg at bytte min galaxy tab 10.1 til en windows 8 tablet når det er.. android er overvuderet.

0 0
Per 28-01-2012 18:05:03

+1

0 0
Maggreg 27-01-2012 23:16:45

Det viser bare at google vil prøve at gå deres egen vej, da de har tabt kampen mod iPad, ved at udvikle til Pc, tablets og mobiler med samme apps. Ufatteligt at de, som havde så stort et forspring, skal halse så meget bagefter og alt imens Apple blev VERDENS MEST VÆRDIFULDE FIRMA.

0 0
Peter 27-01-2012 15:12:47

Valget af overskrift er ofte i BT stil, og ikke sigende for indholdet. En bedre overskrift kunne have været: Google vil have apps, der virker på skærme-størrelser.

0 0
David 28-01-2012 22:05:49

Jeg går udfra at du mener alle skærmstørrelser? Sådan fungerer verden bare ikke, når man har prøvet en iPad, ved man at Apps der er skrevet til at køre på tablet og kun tablet, er 70 gange federe end apps der bare gør alt større.

0 0
hellas7 27-01-2012 16:44:42

Nej en overskrift med stave- og sprogfejl ville da være dumt. Så må du uddybe, hvorfor de skulle lave sådan nogle fejl i overskriften. Her kan jeg ikke følge dig.

0 0
Mazzen 27-01-2012 11:41:05

Kom nu med lidt flere detajler, det er jo misvisende at lave en sådan overskrift, når der egentligt blev sagt meget mere end det, er da utroligt at i ikke kan komme med flere detajler fra et sådan interview.
Vi ved godt i er Apple fans, og derfor helst vil undgå eller skrive meget lidt godt om andre platforme, men selv det her er at strække den.

Hvis folk vil ha lidt mere så er her et udkast fra Wired

On tablets vs. smartphones

Wired: I'm thinking of tablets versus smartphones specifically, and where Ice Cream Sandwich fits in. Is this going to help bridge that gap? This is something that -- in terms of tablets -- people have wanted for a long time.
Matias Duarte: Yes, absolutely.

Sometimes you have to break the rules. But it always helps to know that you're breaking the rules.
We have some portions of the guide that are specifically focused on that topic. How to design an app that takes advantage of the extra space on the tablet. How to design an app that will adapt and use a different type of user interface when it recognises on a screen that is appropriately phone-size, and on a screen that's tablet size.

So what we've launched -- it's not a document, it's not a book, it's a site. It's a destination where we continuously add more detail to some of the documentation that we have, and some of it is very nitty-gritty.

To be honest, some of the most valuable content is in our design patterns. It's our thinking that goes into certain conventions, or paradigms, practices. And in these we've started with a set of some of what we think are the most important or new patterns that we've introduced in Ice Cream Sandwich.

Do you expect this to bolster tablet apps in general?
I think it should help tablet apps. Honestly, again, it wasn't a particular goal of ours to focus on tablet apps because we don't really think of tablet apps internally. But I think there's no doubt that several sections of the guide do focus on some of the problems unique to larger screens, and so by nature that will help tablet apps.

0 0
Maggreg 27-01-2012 23:19:48

Det er svært at skrive noget positivt angående andre Tablets end Apple iPad 2, med iPad 3 lige om hjørnet. 37 mill iPad 2 solgt seneste kvartal siger vel det hele.

0 0
Mobilsiden.dk 27-01-2012 15:49:10

Vi ved godt i er Apple fans, og derfor helst vil undgå eller skrive meget lidt godt om andre platforme


Faktuelt forkert! F.eks. har der i januar været bragt flere artikler om Android end om Apple.

0 0
28-01-2012 09:22:16

@John det er jo det samme som at sige appstore med 50000apps er bedre end en med 25000 apps, sludder det handler om kvalitet og her kunne i blive bedre. I bruger meget tid på at bringe negative ofte unuancerede og dybt uprofessionelle artikler om Android. Tilsvarende får Apple en sukkersød positiv dækning, wp kan på en og samme dag få en artikel hvor der står de dødsdømt og en anden som siger de bliver størst.

Hvis i er Applefans så skriv det dog ærligt, det er der ikke noget forkert ved. Hvis i bare synes Android er dumt så skriv det, det er også i orden.

Men venligst lad være med at kalde jer neutrale for det er i ikke.

0 0
Lars Hansen 27-01-2012 19:32:52

Det er ikke hvor mange artikler i skriver men mere hvad der står i dem.
Jeg synes selv i normalt er okay til at være fair. Selvom Idevices bliver nævnt hele tiden(men det her er faktisk en af de få hvor de ikke bliver nævnt=))

Men at i nedkoger interviewet så meget virker lidt som censur, selvom der er kilde.

0 0
27-01-2012 16:24:02

Undskyld, men hvad nu med at forholde dig til en relevant kritik, istedet for at blive barnlig John. Det er jo klart i har skrevet flere artikler om Android idet i de sidste par måneder(efter Nokias tilbagekomst, som i markerede med slet ikke at dække ICS's Launch, til gengæld høre vi at Bilka nu også sælger Lumia 800, selvom de sælger næsten alle telefoner) har lagt en markant mere Android-kritisk stil.
Jeg har haft en iPhone, Android og WP og gider ikke være en del af den latterlige krig, men jeg synes godt nok det ville klæde dig at forholde dig til at alle i kommentarens uddybning kan læse sig til, at du vidst søgte "sensationen" lige lovligt meget. For omvendt så står der jo ekstremt meget interessant i det interview, endda med manden der prøver at gøre verdens mest udbredte mobilstyresystem pænere, mere intuitivt og konsistent.
Så op på hesten igen og forhold dig til kritikken. Jeg tror helt ærligt (som relativ neutral) at der er lidt om det. (Især det med ICS var dybt uforståeligt og en hel klar besked til jeres mere vidende læsere om at i lavede et kursskifte).

0 0
hellas7 27-01-2012 16:42:30

Hold nu op med det pjat. Jeg er bedøvende ligeglad med hvor mange artikler der blev skrevet i januar om forskellige OS. Derudover synes jeg at det er forkert hvad folk skriver om manglende dækning af ICS + det der pjat at mobilsiden og Nikolaj Sonne er i lommen på Apple.

On topic :

Spændende interview. Jeg synes selv det er underligt at der ikke fra Google's side er lagt en klar forskel mellem tablets og smartphones (hvilket efter min mening ville gavne næsten alle produkter, undtagen fx Galaxy Note), men dem om det.

Det bliver spændende at se hvor meget Android spiser sig ind på Apple på dette her marked for jeg synes, modsat smartphonemarkedet, at der ikke er kommet en reel konkurrent til iPad 2 og med iPad 3 kommende til februar eller marts synes jeg, at producenter for Android (og Windows) skal komme ind i kampen.

0 0
Thomas R 27-01-2012 14:29:34

Rolig nu =) Er der ikke ligesom et link i artiklen til interviewet? Det er så nemt at svine andre til og virke beder-vidende. Det snart weekend - så smil =)

0 0

Om brug af cookies