Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google vil bygge egne mobil-chips

Google vil bygge egne mobil-chips

Søgegiganten forsøger at stramme grebet omkring produktionen af fremtidens Google-produkter.

Fremtidens Nexus-telefoner fra Google kan rumme en processor designet af Google selv
Fremtidens Nexus-telefoner fra Google kan rumme en processor designet af Google selv

Det er nok ingen tilfældighed at de tre mest succesfulde, og rentable, mobilproducenter alle kan bryste sig af at samtidig at designe deres egne chips til smartphones. Således er Apple, Samsung og Huawei del af samme eksklusive chip-klub med deres respektive Ax, Exynos og Kirin serie af mobilprocessorer.

Står det til kilder tæt på søgegiganten Google, er selskabet i færd med undersøge markedet for mulige partnere i halvlederindustrien, så selskabet i fremtiden kan byde på en større integration af software og hardware i deres fremtidige produkter - som eksempelvis Nexus eller Pixel-serien.

Se også: Google Pixel C: En ny tablet-laptop hybrid

Ifølge the Information, stammer Googles chip-ambitioner tilbage til efteråret, hvor søgegiganten ytrede et ønske om at udvikle en ’enterprise connectivity device’ - en enhed hvor google vil have en høj grad af kontrol over hardwaren og dennes samspil med selskabets egen Android-software.

Chipproducent søges

Googles ambitioner kan dog få en svær start. Hvor flere komponentproducenter kan være mulige partnere, er det dog uvist hvorvidt disse kan at levere de fornødne high-end chips til eksempelvis en kommende Nexus-enhed.

En anden tolkning af Googles chip-ambitioner, kan være et forsøg på at bringe strengere retningslinjer for mobilproducenterne – hvilket vil mindske fragmenteringen af Android-økosystemet og bringe mere standardiseret hardware til Android-platformen.

En tredje mulighed ligger i ’enterprise’-segmentet, hvor Google vil styrke sin position ved at kunne tilbyde løsninger med en høj grad af indbygget sikkerhed – hvilket kræver en streng integration af hardware og software.

Læs også: Google 6.0 Marshmallow spreder sig så småt

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies