Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google vil forhindre ulovligt Nexus One salg

Google vil forhindre ulovligt Nexus One salg

Google går efter ulovligt salg af Nexus One i Danmark, og sætter efter telebutikker der sælger Nexus One.

Mastodonten Google Inc. har pudset en advokat på de teleforhandlere, der har importeret Googles mobil Nexus One til Danmark, for at sælge den videre.

Telefonerne er nemlig hentet til landet fra et land uden for EU, og det er ulovligt.

Det er ikke muligt at købe Google Nexus One i Danmark gennem de officielle salgskanaler, men Google har tidligere givet udtryk for, at Danmark er et interessant marked. 

- "Vi er en stor organisation, og derfor skal mange faktorer falde på plads, men forhåbentlig når alle de ting er faldet på plads, så har vi en telefon på markedet", har direktør Peter Friis fra Google Danmark tidligere sagt til Mobilsiden.dk.

Man kunne spekulere i, om manøvren med at sikre, at der ikke er andre kanaler, der sælger Nexus One, er den samme, som den Apple lavede forud for, at iPhone kom til Danmark.

Forhandler ærger sig

En af de mobilbutikker, som Google har bedt om at fjerne Nexus One fra hylderne, er internetbutikken Go Blue.

- "Jeg synes det er ærgerligt, at Google bruger så mange penge og tid på at jagte små forhandlere - i stedet for bare at sende Nexus One på markedet til glæde for alle. Så ville prisen jo også blive billigere for kunderne, fordi man sparer mellemledet," siger Allan Markhoul, indehaver af Go Blue.

Allan Markhoul fortæller, at Nexus One har solgt godt i hans onlineshop. Efter henvendelsen fra Google er han stoppet med at sælge mobilerne.

Fjernet fra Mobilpriser.dk

Tidligere har du gennem prisdatabasen Mobilpriser.dk kunnet finde frem til den billigste Nexus One i Danmark. 

Men efter en henvendelse fra Googles varemærkeadvokat er Nexus One nu fjernet fra Mobilpriser.dk.

I stedet bliver du nu mødt med teksten "På grund af manglende rettigheder til at sælge og distribuere Google Nexus One i Danmark, kan vi desværre ikke aktuelt vise priser og forhandlere på produktet."

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Søgaard 31-03-2010 08:02:39

Så Google smider penge efter en advokat for at undgå at få omsætning. Det er der vist ikke mange virksomheder der gør i øjeblikket.

0 0
29-03-2010 22:05:31

Det kunne da også betyde at google er ved at rydde op hos forhandlerne, inden de ruller den ud officielt i Danmark :P

0 0
BSG 29-03-2010 14:53:34

Google gør åbenbart det samme som Apple.
De vil have så mange penge fra kunderne som overhovedet muligt. Her på Færøerne koster en iPhone 32MB mindst 7.500 DKK, og det er den jo overhovedet ikke værd.
Da jeg skulle opdatere min iPhone frá det første model, da gjorde prisen at jeg istedet købte mig en HTC Hero, og forhandleren her, siger at mange som kommer og skal købe en iPhone, de ændrer mening og køber en Hero istedet.
Min mening er, at Hero har samme skærm, samme programmer, og at programmerne er meget bedre integrerede end på iPhonen.
Nexus One skulle være billigere end f.eks. HTC Hero eller Legend, men om den nu kun skal importeres gennem EU med mange mellomled, so vil den ikke være billig mere, og så kan det meget bedre betale sig at købe en HTC legend, som helt sikkert vil passe til navnet.
HTC Hero kan alt det samme som iPhonen, men Hero kører multitasking og programmerne er bedre integrerede med telefonen.

0 0
Niels 29-03-2010 14:44:36

synes Google Danmark virker mere og mere inkompetent og ufokuseret for hver nyhed og uge der kommer og går...

0 0
Urbanus 29-03-2010 11:49:20

De har ikke ressourcer til at få sørget for adgangs til betalingsprogrammer i Danmark, og heller ikke til at skaffe en telefon til landet der har været på markedet i 3 måneder.

Men der har ressourcer nok til at forfølge butikker der sælger en telefon de ikke selv gider sælge!!

Hvad med at begynde at bekymre jer om jeres mange trofaste kunder - i stedet for at opføre jer som en ny Apple der helst vil tryne alle med diktatorisk magt i stedet for at lade sine fremragnede produkter tale for sig selv.

0 0

Om brug af cookies