Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google vil genvinde kontrollen over Nexus

Google vil genvinde kontrollen over Nexus

Google vil skrotte hardware-partnerskaber. I fremtiden vil Google nemlig selv fremstille deres Nexus-enheder.

Når du køber en Nexus-mobil har aftalen hidtil været klar, Google står for softwaren, mens en anden mobilproducent som HTC, LG eller Huawei varetager produktionen.

Men nu forlyder det fra en rapport opsnappet af The Information, at Google selv vil tage det fulde spring som mobilproducent - en forretningsmodel som Apple er bannerfører for og længe har haft succes med.

Hensigten med kursskiftet vil være at styrke Android i high-end segmentet, et felt som i dag domineres af Apple. Det vil samtidig styrke Googles eksisterende linje af Pixel-tablets og laptops som begge kæmper i deres respektive high-ens segment.

Se også: Rygte: HTC skal lave Googles to næste Nexus-telefoner

Men succesen er ikke garanteret, for Microsoft har længe haft kontrol over både software og hardware, men døjer fortsat med at genvinde det tabte terræn i forhold til konkurrencen.

Rapporten peger samtidig på at Google ikke har overbevist nok teleoperatører til at hive Nexus-linjen ind i porteføljen, og at prisen har været for høj for visse Nexus-telefoner.

Hvornår Google vil springe ud som mobilproducent oplyser siden ikke, men traditionelt bliver Googles Nexus og Pixel enheder lanceret i efteråret.

Se også: Google sænker prisen på Nexus

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies