Google vil gøre bugt med gamle Android versioner

I følge lækket dokument så vil søgegiganten nu stramme grebet om mobilproducenterne, så fragmenteringen nedsættes.

Google vil gøre bugt med gamle Android versioner

Android er app-udviklernes fortrukne platform, og desuden også det mobile styresystem som findes på flest mobiltelefoner verden over. Samtidig er Android-platformen også den mest fragmenterede, da app-udviklere skal tage hensyn til forskellige processortyper, hukommelse, skærmstørrelser, opløsninger osv. 

Samsung retter ind – nu skal Android ligne Android

Udviklerne har også adskillige Android versioner, at skulle tage hensyn til. Hos konkurrenten Apple kører 82% af iOS-enhederne med iOS 7, der er nyeste version af deres mobile styresystem. Det tal ser helt anderledes ud hos søgegiganten, og det skal være slut i følge lækket dokument fra Google. Det skriver mobilebloom.

Google opkøber SlickLogin

Gælder alle

Ifølge kilden, så vil Google tvinge mobilproducenter som Samsung, HTC, LG, Motorola og andre, til at overholde en simpel regel. Hvis de udvikler en smartphone, der har adgang til Google Services og Google Play Store, så skal den køre seneste version af Android tilgængelig.

Google og Samsung går sammen i ny patent-aftale 

Google mener naturligvis, at det er decideret uklogt, at lancere en Android-smartphone, der ikke huser nyeste innovationer fra teamet bag Android. Det lækkede dokument er i følge mobilebloom sendt til minimum én af de største OEM (original equipment manufacturer) partnere fra Android-teamet. 

“I februar 2014 vil Google ikke længere godkende GMS distribution på nye Android-produkter, der leveres på ældre Android-platform udgivelser. Hver platform udgivelse vil have et “GMS godkendelse vindue”, der typisk lukker ni måneder efter den næste Android-platform release er offentligt tilgængelige” står der angiveligt i det lækkede dokument. 

I fremtiden vil dette betyde, at Google kunne eliminere de gamle Android versioner, så hovedparten af deres kunder kører på nyeste version som hos konkurrenten. 

Kilde: mobilebloom