Google vil have Nexus One til Danmark

Mobiltelefonen Nexus One vil Google meget gerne lancere på det danske marked. Det fortæller Googles danske direktør.

Google vil have Nexus One til Danmark

Google afviser ikke, at Nexus One kommer til salg i Danmark i en dansk version – den endelige beslutning er dog endnu ikke truffet.

– “Jeg kan garantere, at alle i Google Danmark synes, det ville være fantastisk, hvis vi kunne få danske Nexus-telefoner på markedet. Vi er dog en stor organisation, og derfor skal mange faktorer falde på plads, men forhåbentlig når alle de ting er faldet på plads, så har vi en telefon på markedet”, siger direktør Peter Friis fra Google Danmark til Mobilsiden.dk

Peter Friis gør opmærksom på, at Nexus One ikke er SIM-låst, og derfor er intet til hindrer for, at interesserede selv køber den i udlandet via nettet. Kunderne skal dog være opmærksomme på, at det er de handelsbetingelser sælgeren tilbyder, der gælder, og altså ikke den danske købelov – og man skal heller ikke forvente dansk service på produktet.

Google er ikke gift med HTC

I forbindelse med lanceringen af Nexus One har hverken Google eller HTC lagt skjul på, at HTC har stået for produktionen af hardwaren.

– “Hvorfor skulle vi holde det hemmeligt. Det er der ingen pointe i. Vi har bygget en god platform, og er gået sammen med HTC for at showcase, hvad der kan lade sig gøre på én platform”, fortæller Peter Friis fra Google.

Ifølge Googles danske direktør er der ingen garanti for, at den næste Google-telefon også bliver lavet af HTC.

Læs også:
Læs alt om Google Nexus One
Forskellene på HD2 og Nexus
Backstage: Kom bag om Nexus One
Test: Nexus One halter