Google vil have rettighederne over dit indhold på Google Drive

Når du accepterer rettighederne for brugen af Google-Drive, tillader du samtidig, at Google at får adgang til dit indhold.

Google vil have rettighederne over dit indhold på Google Drive

Google er så småt begyndt at åbne for sin nye cloud-tjeneste; Google-Drive. Med den nye tjeneste kan du gratis få et virtuelt eksternt drev, hvor du kan gemme billeder, dokumenter m.m.

Men når du accepterer Googles rettigheder for brugen af Google-Drive, accepterer du også, at Google får nogle vidtgående rettigheder til dit indhold.

ComputerWorld har kigget nærmere på Googles brugerbetingelser og heraf fremgår det blandt andet:

“Når du uploader eller på anden måde tilføjer ting til vores tjenester, giver du Google (og vores samarbejdspartnere) en verdensdækkende licens til at bruge, gemme, genskabe, modificere og lave afledte værker (for eksempel oversættelser og andre ændringer, der gør at indholder virker bedre på vores platform), offentliggøre, fremføre og distribuere indholdet”

Ifølge Google sikrer brugerbetingelserne blot, at Google har de korrekte rettigheder til at vise og formatere de filer du vælger at dele. Det skal sikre, at de kan vises korrekt på forskellige enheder.

Men den forklaring får it-advokat fra BvHD, Peter Lind Nielsens advarselslamper til at blinke:

“Jeg bliver altid nervøs, når man bruger juraen til at sige: “Det er bare noget, nogle tossede advokater har fundet på. Det er bare noget, der skal stå der. Det skal du ikke bekymre dig om,” siger Peter Lind Nielsen til ComputerWorld.

Hvis det er de vilkår, man skal skrive under på, så er det også de vilkår, der er gældende,” siger han.