Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google vil nedbringe batteriforbruget i Android M

Google vil nedbringe batteriforbruget i Android M

Google vil fremvise den næste version M af Android med særligt fokus på at nedbringe batteri- og RAM-forbruget, lyder det.

(Foto: AndroidPolice.com)
(Foto: AndroidPolice.com)

Når Google til den kommende Google I/O-event den 28. til 29. maj offentliggør den næste version af Android begyndende med bogstavet M, skal strømforbruget og mængden af RAM nedbringes gevaldigt.

Sådan lyder det fra hjemmesiden, AndroidPolice, der bringer det nye rygte gennem en række kilder, der før har vist sig at ramme plet.

Læs også: Android "M" vises frem til årets Google I/O-event

I Android M, som internt hos Google også går under navnet Macadamia Nut Cookie, er Googles mission skrotte så mange unødvendige anmodninger om placeringsdata som muligt og samtidig reducere mængden af aktivitet, når skærmen er slukket.

Målet er at have telefonen til at slumre i en dyb standby, når skærmen er slukket, og det er et problem, som Google længe har døjet med, hvor apps kan holde unødvendigt gang i telefonen.

Problemet ses ofte i Googles egen ”Google Play-tjenester”-baggrundsapp, som består af en lang række vigtige komponenter til Googles services på en Android-enhed.

Læs også: Bloker tilladelser fra apps i næste Android M-version

Her kan baggrundsprocessen sommetider snige sig op som en af de mest batterislugende apps, og det vil Google gør en sidste indsats for at gøre noget ved, forlyder det.

Forsøgte at løse problemet sidste år

Hvis du føler en smule deja-vu, er det med god grund. I forbindelse med lanceringen af Android 5.0 Lollipop, offentliggjorde Google det, de kalder for Project Volta.

Det havde til formål at optimere batteriforbruget og nedbringe minimumskravene for at køre Android 5.0 Lollipop flydende.

Læs også: Det betyder Lollipop for driftstiden

Project Volta synes ikke at have haft den ønskede effekt, og derfor vil Google altså forsøge sig endnu en gang i den næste version, som ifølge rygtet bliver udgivet som et tidligt preview i august måned.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies