Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google vil også lave assistent til bilen

Google vil også lave assistent til bilen

De personlige assistenter er i forvejen godt integreret på mobile enheder, så nu skal de implementeres andre steder.

Den første reelle personlige assistent “Siri” introducerede Apple med iOS 5 i 2011. Året efter var Google klar med “Google Now”, da Android 4.1 Jelly Bean blev lanceret. 

Begge tjenester er uhyre effektive, og kan hjælpe med en masse opgaver, men dog endnu ikke ved brug af det danske sprog. 

I sommers var Apple klar med en introduktion af funktionen “iOS in the car”, der blandt andet integrerer Siri i bilen, så man har håndfri adgang til tjenesten, der kan styres med stemmen. De fortalte desuden også, at adskillige bilfabrikanter, med start fra 2014, ville indbygge funktionen i diverse modeller. 

Google vil med
Scott Huffman som er Googles Engineering Director, har til en konference i Paris løftet sløret for Googles planer med tjenesten “Google Now”. Det skriver TechCrunch.com.

Han siger at “Den næste generation af søgning handler om at hjælpe med dine opgaver, så du kan komme igennem dagen hurtigere og nemmere”  

Scott Huffman er især interesseret i bilen, som et glimrende sted til at interagere med deres tjeneste og bede Google om informationer. 

Også uden brug for skærmen
Det er dog også ideen, at Google Now i fremtiden kan tænkes at fungere fra stuen, og måske blot ud fra mikrofoner uden brug af skærm. Det handler om, at man gerne skal kunne tale sammen med tjenesten, hvilket man allerede nu dels har mulighed for. 

Scott Huffman nævner dersuden, at Google arbejder på at kunne integrere 3. partsudviklere i “Google Now”-funktionen, men erkender også, at der er adskillige spørgsmål der skal løses inden. 

Imens de personlige assistenter udbygger både viden og nu også arbejdsplads, må vi krydse fingre for, at de i snart får lært det danske sprog, så også vi kan få glæde af deres fulde funktion.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rene 28-12-2013 18:11:50

Jeg syndes Google now mangler meget!!!
Det eneste den gør rigtig godt er som vejrtjeneste, er det sjovt at se hvor langt tid det tager at komme hjem.... Nej faktisk ikke minder bare en om at man kunne tage hjem.
"Okay google" virker ikke i Danmark og tjenesten har ikke vist den har noget at gøre på mobilen.

0 0
Morten Jensen 29-12-2013 10:35:47

Du anvender vist langt fra Google Now optimalt. Jeg er blevet svært glad for den.
Én af de åbenlyse ting er, at den om morgenen kan informere om ca. hvor meget forsinkelse der er på motorvejen når jeg skal på arbejde.
En anden lækker ting er, at den holder øje med min kalender, og alarmerer mig, hvis jeg skal til et møde ude i byen, og informerer mig om, hvornår jeg skal tage afsted for at nå mødet.
Og hvis man har søgt efter et sted på Google Maps på computeren, så husker Google Now dette og kan give hurtig navigation der til.
Og ja, så viser den fødselsdage osv. fra Google Plus.
Den har også små detaljer som f.eks. at vise valutakursen for det land man er i, hvis man er i udlandet.

0 0
Om brug af cookies