Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles billige mobiler får usikker start

Googles billige mobiler får usikker start

Googles storstilede projekt med billige telefoner af en vis standard har fået en lidt usikker start, men kurven vender

Det var med stor fanfare, at Google præsenterede sit projekt Android One, som skulle bringe smartphones af en vis standard til en begrænset pris til udviklingslande. Projektet startede i Indien, hvor 3 modeller blev sat til salg for 3 måneder siden.

Læs også: Android One vil sælge 2 millioner smartphones i Indien

De 3 modeller blev produceret af de indiske firmaer Micromax, Spice og Karbonn, og de blev i første omgang kun solgt online.

Producenterne har meldt om sløje salgstal indtil videre, og det kan netop være fordi telefonerne blev solgt online. I Indien bliver kun 12 procent af smartphonehandlen foretaget offline, og derfor er producenterne gået over til også at sælge telefonerne i fysiske butikker.

Læs også: Android One sælger billige smartphones fra i dag

Det har allerede hjulpet på salget, der er steget betragteligt. Spice fortæller, at 80 procent af deres solgte telefoner blev solgt offline, mens Karbonn har solgt 3000 telefoner om dagen offline mod 500 online.

Android One-telefonerne har alle næsten samme specifikationer, med blandt andet en 4,5” skærm, quad-core 1,3GHz processor, 1GB RAM og 4GB lagerplads. Derudover er det stort set rent Google-software, så telefonerne får opdateringer hurtigt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

markbloendal 24-11-2014 15:46:00

Mon ikke der her menes online fremfor offline?
"I Indien bliver kun 12 procent af smartphonehandlen foretaget OFFLINE, og derfor er producenterne gået over til også at sælge telefonerne i fysiske butikker."

1 1
Kurt L Andersen 22-11-2014 20:12:23

Det er jo egentlig mærkeligt at Google laver mobiler med SD kort understøttelse når deres styresystem ikke understøtter det, det er sku lidt dobbelt moralsk

3 0
Onkel_Per 25-11-2014 21:00:53

Det er jo ikke helt korrekt.
Og der er endda kommet flere udvidelser i Lollipop's I/O.

0 0

Om brug af cookies