Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles budget-mobiler får vigtig støtte

Googles budget-mobiler får vigtig støtte

En af producenterne i Googles Android One-program har givet vigtig støtte til programmet i Indien

Android One er Googles projekt, der skal sikre en vis kvalitet i smartphones på trods af en overkommelig pris. Det er især vigtigt i udviklingslande, hvor indkomsten er beskeden, og projektet har fået vigtig støtte fra en af producenterne i programmet.

De tre indiske producenter Micromax, Spice og Karbonn har produceret en telefon hver, som er de tre første modeller i projektet, og Karbonn vil fortsætte samarbejdet.

Læs også: Googles budgetmobiler klar til at indtage Europa

På en konference i New Delhi fortæller Karbonns chef, at man kan forvente en ny model fra firmaet i Android One-programmet i første kvartal næste år. Han fortæller også, at partnerskabet med Google vil være langvarigt, og at kundernes reaktion på Android One er glimrende.

Et af fordelene ved projektet er, at Google selv står for at sende opdateringer til Android ud til modellerne i programmet. Det betyder, at man er garanteret eksempelvis Android 5.0 Lollipop og de kommende opdateringer, selvom telefonen ikke koster alverden.

Læs også: Googles billige mobiler får usikker start

For producenterne er det selvfølgelig en fordel, at de ikke selv skal stå for opdateringerne, og at de vil få solgt en masse telefoner, men der er også en ide i det fra Google. Amerikanernes største indtægter er reklamer, og med Googles tjenester bredt ud til et marked med over en milliard potentielle kunder, så må Google slikke sig om munden.

Android One startede i Indien, men det er planen, at programmet skal udvides til flere lande. Projektet har stukket en tå i den europæiske sø, da Karbonns model kan købes i Storbritannien.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies