Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles fjende er døden og nyeste våben skal i blodet

Googles fjende er døden og nyeste våben skal i blodet

Nogle dele af Google handler ikke om Android og mobiler, som for eksempel Google X, der vil kurere døden

Når Google sætter sig ned og tænker over tingene, så tænker de større end de fleste af os andre. Det nyeste projekt fra Google X, som er afdelingen, der skal afhjælpe menneskehedens problemer, går ud på at kurere sygdomme ved at opdage dem inde fra kroppen.

Læs også: Google Fit er klar til masserne

Google vil lave nogle nanopartikler, der er en tusindedel af bredden på en rød blodcelle, som kan sætte sig fast på nogle bestemte celler. Derfra kan den så identificere nogle markører for eksempelvis kræft.

På den måde ville man eksempelvis på sin smartphone kunne have en app, der kunne rapportere om eventuelle sygdomme i kroppen - inde fra kroppen i real tid.

”I bund og grund er døden vores fjende”

Selvom over 100 mennesker hos Google arbejdet på dette projekt, så er der lang vej endnu. Google skal finde ud af en masse detaljer i stil med hvor mange af disse nanopartikler, der skal ind i kroppen. Når de detaljer er på plads, så skal der mange og lange forsøg og godkendelsesprocedurer til, før denne metode kan komme i brug.

Det ændrer dog ikke på, at Google er meget klare i mælet om, hvad der er målet for Google X.

Læs også: FBI vil mindske Android- og iOS-sikkerhed

”I bund og grund er døden vores fjende. Vores fjende er unødvendig død. Vi har teknologien til at gøre noget, og derfor skal vi bruge energi på det,” siger Andrew Conrad, der er chef for Google X.

Selvom der stadig er langt til denne metode, så er det sikkert, at får Google held med at sende disse nanopartikler ind i kroppen, åbner det op for et helt nyt aspekt i debatten om private data og datasikkerhed.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies