Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles Fotos-app genkender mørke personer som gorillaer

Googles Fotos-app genkender mørke personer som gorillaer

Googles nye Fotos-app med ansigtsgenkendelse genkender og tagger fejlagtigt mørke personer som gorillaer. Nu beklager Google over for ramte brugere.

Sådan så det ud, da Google Fotos genkendte kvinden som en gorilla. Fejlen blev heldigvis rettet hurtigt.
Sådan så det ud, da Google Fotos genkendte kvinden som en gorilla. Fejlen blev heldigvis rettet hurtigt.

Da Google lancerede sin nye Fotos-app ved dette års Google I/O-event for en måned siden, imponerede den med sit nye design og smarte teknologier til automatisk at genkende personer og objekter meget præcist.

Nu viser Googles ansigtsgenkendelse sig ikke at være helt så smart alligevel. En bruger på Twitter har nemlig brokket sig over, at alle billeder, som han har taget af en kvinde af mørk hudfarve automatisk bliver genkendt som en gorilla og får påført samme tag.

Læs også: Google Fotos: Gemmer og organiserer dine fotos - for evigt

Google blev hurtigt konfronteret med den pinlige fejl i Fotos-tjenesten, hvor en chefarkitekt for Googles sociale medier beklagede fejlen og spurgte om lov til at undersøge fejlen nærmere i brugerens data.

Morgenen efter havde Google udsendt en rettelse til Fotos, så fejlen ikke igen opstår . Der er dog kun tale om en løsning i netop dette tilfælde. I stedet arbejder Google på en mere langsigtet løsning til bedre at kunne skelne mørke ansigter fra gorillaer.

Bag ansigtsgenkendelsen ligger der nemlig meget avancerede algoritmer, der ad mange omgange og lag genkender former og farveværdier for at registrere, hvad der fremgår på billederne.

Læs også: Nu kan din stemme låse Android-mobilen op

Hvis du vil benytte dig af ansigtsgenkendelsen i Google Fotos-appen til Android eller iOS, skal du aktivt gå ind i indstillinger og sætte flueben i ”Grupper lignende ansigter”. Så vil Google fremhæve alle forskellige personer, der kan genkendes i dine billeder, hver gang du søger.

Du kan også søge efter alt mellem himmel og jord, og så gør genkendelsesteknologien sit bedste for at finde det, der matcher dine søgninger.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies