Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles internetballoner rammer ’hole-in-one’

Googles internetballoner rammer ’hole-in-one’

En af søgegigantens mere kuriøse satsninger ’Project Loon’ rammer plet. Internet-ballonen rejser den halve verden rundt.

Googles ’Project Loon’ ballonprojekt er rendyrket Georg Gearløs-innovation, tilsat et skvæt science-fiction. Men projektet med de internetgivende balloner er nu et vigtigt skridt nærmere at blive til virkelighed.

Se også: Google investerer i rum-firma

Det er nemlig lykkedes for holdet bag de svævende 4G-antenner at foretage end halv jordomrejse på 20.000 km, for til sidst at vende nå mål med kirurgisk præcision.

Du har muligvis allerede hørt om Googles syrede ballonprojekt, men i modsætning til traditionelle antenner sikres dataopkoblingen ikke af en enkel antenne svævende over det samme sted. Med Loon-projektet vil Google sikre forbindelse kloden rundt, med en stribe ballonophængte antenner der passerer luftrummet.

Læs også: Google tester internetballoner i Australien

Hver ballon er designet til at levere signal i 40 kilometers omkreds.

Loon-ballonens kurs over Chile og Argentina
Loon-ballonens kurs over Chile og Argentina

Som at ramme ’hole-in-one’ på 4 km

Googles Loon-hold, meddeler på deres Google Plus-side, at de oplever deres første ’euroka’-øjeblik. Det er lykkedes for teamet at styre en ballon på en 20.000 km lang rejse omkring Jorden.

Jordomrejsen startede i New Zealand, hvorefter ballonen drev 8 dage i stratosfæren, båret frem af passatvinde, hvorefter ballonen kunne tilbagelægge 1000 km dagligt. For til sidst at nå sin destination med bare 500 meters nøjagtighed.

Den sikre kurs beskriver holdet som at slå en ’hole-in-one’, for ballonens kurs må ikke afvige mere end det en golfkugle skal, for at ploppe i et hul på 4 kilometers afstand.

Dermed er Google rykket et kritisk skridt nærmere på at levere 4G-forbindelse og internet til verdenens tyndt befolkede eller mindre bemidlede områder.

Du kan se Googles præsentation af Loon herunder, eller mere på projektets hjemmeside.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Manio 19-03-2015 16:11:08

Jeg forstår ikke man ikke har satset på 3G til at starte med, da rækkevidden immervæk er noget større.

0 1

Om brug af cookies