Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles lavpris-projekt halter

Googles lavpris-projekt halter

Med Android One ville Google tilbyde en solid smartphone til en billig pris i udviklingslande, men projektet halter

Smartphones og Googles styresystem til netop disse, Android, er at finde de fleste steder i verden, men i nogle lande er smartphones endnu ikke normen. Her prøvede Google sidste år at kapre kunder med projektet Android One, der skulle samarbejde med lokale producenter om at lave solide smartphones. Projektet har dog langt fra været en succes.

Android One blev sat i søen i Indien i september 2014, men i det første år har Google kun solgt 1,2 millioner telefoner under projektet i Indien og 3 millioner set på verdensplan.

Læs også: Googles budget-mobiler får vigtig støtte

Til sammenligning fortæller den indiske producent Micromax til Wall Street Journal, at de sælger omkring 3 millioner smartphones om måneden til en sammenlignelig pris. Det er også Android-telefoner, men altså ikke under Googles Android One-projekt.

Android One findes i lige nu 19 lande og ud over Indien inkluderer det lande som Philipinerne, Marokko og Tyrkiet.

Android One løsner tøjlerne

For at sikre en rimelig kvalitet stillede Google en lang række krav til producenterne af Android One-telefoner. Eksempelvis havde producenterne kun et eller to valg på visse komponenter. Det ville så omvendt sikre, at telefonerne ville kunne køre glat, og Google ville hjælpe med blandt andet markedsføring.

Læs også: Googles budget-mobiler fortsætter fremmarch

Der var dog ikke mange producenter, som Google håbede, der bed på krogen og sluttede sig til projektet. Det skulle nu have fået Google til at slække lidt på de krav.

Wall Street Journal har fået fortalt, at indiske Lava vil lancere en ny telefon under Android One-projektet, men modsat tidligere har Lava denne gang eksempelvis haft 5 forksellige kameramoduler at vælge imellem til den kommende telefon.


Et kæmpe marked

De fleste ved nok, at Indien er et meget folkerigt land, og det er netop også grunden til, at Google og mange andre gerne vil få et fodfæste her og i andre udviklingslande. Googles Sundar Pichai har fortalt, at man har tiltrukket 400 millioner ny Android-brugere siden maj 2014, men der er stadig plads til flere.

I Indien menes omkring 900 millioner mennesker at have en mobiltelefon, men kun omtrent 10 procent af disse er smartphones. Dermed er der altså rigtig mange mennesker, der potentielt kan blive nye kunder.

Læs også: Googles billige mobiler får usikker start

Googles løsere krav kan altså være med til at holde liv i Android One, men det er tvivlsomt, om populariteten vil stige. 

En chef for en indisk mobilproducent, som ikke ville navngives i Wall Street Journal siger, at når Google tilbyder den større fleksibilitet i Andorid One, vil der komme endnu mindre forskel på Android One-telefoner og producenternes andre Android-telefoner, end der er i forvejen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies