Googles luksus-Nexus lagt på køl

Det var næsten sikkert, at Nexus-serien ville uddø og gøre plads for Android Silver, men det er snarere omvendt

Googles luksus-Nexus lagt på køl

Vi var rimelig overbeviste om, at det var farvel til Nexus-serien, når Android Silver ville blive stablet på benene, men Nexus er her stadig, og Silver er ingen steder at se. Sådan kan det være et stykke tid endnu, hvis man skal tro de nyeste rygter.

The Information har fået fortalt, at Android Silver-projektet er blevet sat på pause, efter hovedarkitekten bag det har forladt Google. Derudover er der blevet sået tvivl om, hvorvidt Android Silver ville kunne fange kunderne.

Læs også: Nexus 6 får andet navn og release-dato

Nikesh Arora er manden, der har forladt skuden, og han skulle have stået for at forhandle aftaler med partnere som HTC og LG, men uden ham har projektet fået lidt af et tilbageslag.

Android Silver-projektet skulle være en Nexus-lignende oplevelse med tæt på ren Android i high-end telefoner. Til gengæld for at Google ville få deres navn længere frem i lyset, ville de også stå for at lave reklame, så producenterne ikke skulle betale for det.

Læs også: Google Nexus lever stadig

Dette er dog også delvist problemet, at nogle producenter mener, at Google ville få for stor magt i det forhold, og det har dæmpet producenternes interesse i projektet.

Den store folkelige appel er der også blevet sat spørgsmålstegn ved, især efter lanceringen af Android One, som er målrettet det brede folk. Nogle hos Google mener ikke, det er den brede befolkning, der vil have interesse i Android One, men kun den lille del af mobilentusiaster.