Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles modulopbyggede telefon lanceres i januar 2015

Googles modulopbyggede telefon lanceres i januar 2015

Allerede tidligt næste år vil Project Ara udmønte sig i en fysisk enhed klar til køb for blot 50 dollars.

Tre forskellige størrelser af Project Ara telefoner er på regnebrættet.
Tre forskellige størrelser af Project Ara telefoner er på regnebrættet.

Et af de mest bemærkelsesværdige projekter i mobilverdenen i denne tid, er Googles project Ara der går ud på at lave en telefon opbygget af små moduler som kan udskiftes efter forgodtbefindende.

Google har på en udviklingskonference netop løftet sløret for en forventet lanceringsdato, allerede i starten af næste år vil man ifølge Google kunne erhverve sig den første model for en pris på 50 dollars (270,- kroner).

For de penge får man en ramme, et display, Android styresystemet, en processor og et WiFi modul, herefter kan man tilkøbe de moduler man lyster - eksempelvis kamera eller QWERTY tastatur.

Lanceres i kedelig grå

Den første model lanceres i en kedelig grå farve og kaldes the Gray Phone. Farven er valgt som værende kedelig med vilje forklarer Google idet det skal opfordre folk til at tilpasse den.

Project Ara: tidlig prototype fremvist på video med mange nye detaljer

Google har for nylig løftet sløret for et Modular Software Development Kit som giver en masse detaljer omkring udviklingen af de nye moduler, men der er stadigvæk et stykke arbejde der skal laves før den første telefon kan se dagens lys. Eksempelvis understøtter Project Ara Android, men Android understøtter ikke dynamisk hardware i dag - og eftersom det skal være muligt at hot-swappe moduler er det et krav at Android bliver opdateret med blandt andet nødvendige drivere

Lederen for projektet Paul Eremenko fortæller “det er sandt at Android ikke understøtter dynamisk hardware i dag, den gode nyhed er at vi er Google” hvilket jo tyder på at han i hvert fald ikke er i tvivl om at det nok skal nås til starten af næste år.

Som det også tidligere var lovet, vil Google forsøge at holde hænderne fra projektet efter basen er lanceret, Eremenko fortæller at Google regner med at være færdige med Project Ara til april næste år. Det vil altså være op til tredjeparts udviklere og producenter at viderefører projektet med moduler og Google vil blot understøtte økosystemet.

Kilde: Boy Genius Report

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

carsten guldhammer 01-10-2014 13:20:13

det lyder som et projeckt jeg gerne vil hoppe med på

har jo alligevel skiftet telefon 4 - 7 gange eller noget inden for de sidste 3 - 4 år

1 0
19-04-2014 11:56:21

"For de penge får man en ramme, et display, Android styresystemet, en processor og et WiFi modul, herefter kan man tilkøbe de moduler man lyster - eksempelvis kamera eller QWERTY tastatur."

Fysisk tastatur?

0 0
Andreas Birkjær 19-04-2014 12:34:59

Ja, netop - skift til et komplet fysisk tastatur hvis man tager telefonen med på arbejde eller man i en periode skal skrive mange sms'er / emails og skift tilbage til almindeligt efterfølgende.

1 0
Om brug af cookies