Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gør smartphonen mere behagelig at bruge i mørke [TIP]

Gør smartphonen mere behagelig at bruge i mørke [TIP]

Selv om du har skruet helt ned for lysstyrken på smartphonen, kan skærmen stadig være meget lysstærk og generende. Det kan appen Twilight hjælpe med.

Foto: Google

Du kender det formentlig selv. Natten går på hæld, og det er ved at være tid til en god nats søvn, men du bliver lige nødt til at tjekke en eller to Facebook-statusopdateringer eller beskeder, inden du lægger dig til at sove.

Du føler nærmest, at du bliver blændet af skærmens lys på trods af, at du har skruet så meget ned for lysstyrken som overhovedet muligt.

Læs også: Slut med mobillys der blænder om natten

Det er der heldigvis råd for. Med Android-appen kaldet Twilight kan du nemlig tilføje et farvet lag oven på billedet, som gør det markant mere behageligt for øjnene at betjene din telefon i mørke. Alt du skal gøre er blot at downloade appen her i Google Play-butikken, hvorefter du guides igennem appen, der samtidig forklarer, hvad den går ud på.

Konceptet er, at det er bedre for søvnen at blive udsat for varm lys af rødlig karakter frem for de blå, kølige farver. Efter guiden er vist, er appen faktisk helt automatisk kørende. Afhængig af hvad tid på dagen du aktiverer Twilight, vil du se en forskellig grad af ændret farvebalance. I dagslys vil farvetemperaturen være mere blålig, mens den altså skifter over til en mere rødlig i de senere aften- og nattetimer.

Læs også: Giv din Android-mobil en turboladning [TIP]

Det kan kræve lidt tilvænning at benytte sig af de ændrede farver, men når du først har kigget på dem i et par minutter, virker de relativt normale. Tænd blot for en hvilken som helst anden telefon eller skærm i mørket og hold den ved siden af – den vil pludselig virke enormt kraftig i lyset og ikke mindst generende.

Sådan gør du på en iPhone med iOS 9.3

På iOS-enheder er det muligt at gøre det samme direkte fra indstillingerne. Funktionen går under navnet Night Shift og skifter lige som Twilight skærmens farvetemperatur alt efter tidspunktet på dagen.

Du finder funktionen ved at gå ind i ’Indstillinger’ » ’Generelt’ » ’Skærm & lysstyrke’ » ’Night Shift’ og vælge ’Planlagt’. Det bliver dermed ikke meget nemmere at få et behageligt lys fra mobilskærmen, når mørket falder på.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies