GoTenna: send beskeder uden netværksforbindelse

Med et par GoTenna'er kan du skabe dit eget lille netværk til simpel kommunikation når telefonnetværket ikke er tilgængeligt.

GoTenna: send beskeder uden netværksforbindelse

GoTenna er en lille aflang bar som lader dig og nogle venner oprette jeres eget lille lukkede netværk, uden behov for hverken GSM-dækning eller WiFi.

GoTenna sælges i par og virker på følgende måde, antag at du er på camping tur i skoven udenfor den gængse mobildækning, du kan tage en GoTenna med i tasken og aflevere en til en anden. I parrer derefter jeres telefoner med hver jeres GoTenna (via Bluetooth) og kan herefter sende beskeder og lokations opdateringer selv med flytilstand aktiveret på telefonen.

Informationer sendes igennem GoTennas applikation og benytter frekvenser i områder 151-154 MHz. Frekvenserne i dette område er dog ikke alment tilgængelige her i Danmark, ifølge frekvensregistret er tilladelserne til dette frekvensområde uddelt til blandt andet lufthavne, taxi selskaber og landmænd.

GoTenna kan desuden udsende nød meddelelser til andre GoTenna’er, ideen opstod netop i en sådan situation, nemlig under Superstormen Sandy.
Afhængig af hvor den benyttes, kan den række i op til 80 kilomter (under meget gunstige forhold), i byer falder rækkevidden naturligvis drastisk på grund af de mange bygninger.

GoTenna viser i videoen en række steder hvor en GoTenna kan være behjælpelig, i en skov, under konferencer, festivaler eller andre steder hvor der er utrolig mange mennesker samlet på et sted.

Ifølge GoTenna kan den holde til 30 timers kontinuerligt brug, og efterlader man den slukket i en skuffe skulle den holde på kræfterne i helt op til et år før den igen skal oplades.

GoTenna kan lige nu købes på forudbestilling og koster 149 dollars for 2 (822,- kroner) idet selskabet forsøger at nå deres mål på 50.000 dollars, efter denne periode stiger prisden til det dobbelte.

Se mere om GoTenna her.

Kilde: TechCrunch

goTenna from goTenna on Vimeo.