Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS-enhederne driller

GPS-enhederne driller

Markedet for GPS enheder vokser og vokser. Men det er åbenbart ikke altid, vi har lige nemt ved at gennemskue, hvordan de små enheder fungerer.

Markedet for GPS enheder vokser og vokser. Men det er åbenbart ikke altid, vi har lige nemt ved at gennemskue, hvordan de små enheder fungerer.
Markedet for GPS enheder vokser og vokser. Men det er åbenbart ikke altid, vi har lige nemt ved at gennemskue, hvordan de små enheder fungerer.

Markedet for GPS’er er i Danmark steget utrolig kraftigt. De er blandt andet faldet så meget i pris, at flere og flere mennesker har fået råd til de små navigationsanlæg.

Men utrolig mange af os kan faktisk ikke finde ud af simple ting, som at opdatere kortene og indstille lokale forhold som tid, talesprog og så videre, skriver PC World.dk

Om det er fordi folk ikke gennemlæser manualen, eller om det er fordi manualerne simpelthen er for ringe vides umiddelbart ikke. Men at folk har problemer med navigationsenhederne, er i hvert fald klart hos Garmin som er storleverandør af GPS-produkter.

Hver dag yder Garmin support til 75 fortvivlede kunder, som har problemer med at få deres navigationsenheder til at fungere efter hensigten. Specielt omkring sommerferien er der tryk på, her stiger antallet af henvendelser med 300 procent.

Christian Rex Sørensen arbejder ved Fairpoint A/S, som er det selskab, der står for kundehenvendelser fra Garmins danske kunder. Han siger til PC World.dk: ”Folk kan virkelig hidse sig op over et lille stykke elektronik, som de ikke lige kan finde ud af, men de falder ned som blide lam, når vi forklarer, hvor let det er”.

De tre hyppigste spørgsmål

Vi angiver her de tre hyppigste spørgsmål fra danske kunder. Hvis folk læser svaret her, kan det være, Garmin får nogle stille og rolige dage.

- Hvordan opdaterer man kortet?
Mange folk tror det er gratis at opdatere kortet, som ligger i navigationsenhederne. Dette er ikke korrekt, det koster 75 dollar (cirka 425,-) og kan gøres via Garmins hjemmeside. Derimod kan man opdatere den software, der ligger i GPS-enheden gratis. Ligesom med mobiltelefoner bliver der hele tiden udviklet nyt software, som skulle fjerne nogle af de fejl, man oplever.
Alle opdateringer sker igennem Garmins hjemmeside.

- Skal man abonnere på TMC?
Traffic Message Channel er en kanal, hvorfra der sendes informationer ud om bilkøer eller ulykker. Hvis GPS-enheden modtager sådan en melding, kan den guide køreren udenom. I Danmark skal man ikke abonnere på TMC, men i nogle lande er det nødvendigt.

- Hvordan indstiller man ur, dato m.v.
Dette er ikke helt så ligetil at svare på, da der jo findes flere modeller, hvor fremgangsmåden ikke er ens. Men hvis man oplever problemer, kan man i første omgang ty til instruktionsbogen, som i mange tilfælde vil være behjælpelig.

Garmin har en dansk og en international hjemmeside, adresserne er henholdsvis garmin.dk og garmin.com.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies