Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS salg er skyhøjt

GPS salg er skyhøjt

Eksplosiv vækst i salg af GPS-enheder. I år forventes over en halv million solgte enheder, næsten en ottedobling i forhold til for tre år siden.

Tal indsamlet igennem de sidste tre år af analysefirmaet Canalys, viser at der er solgt i omegnen af en million GPS-enheder i Danmark. Endvidere forventes det, at salget igen i år slår rekorder.

Indkøbschef hos Garmin, Christian Bruun oplyser, at der fra 1. januar 2005 er blevet solgt 750.000 flytbare GPS-enheder, til dette tal skal lægges de GPS'er, som er fabriksmonterede i biler, samt det faktum at der også blev solgt enheder før 2005. Derfor mener han, at det magiske tal på en million enten er nået, eller snart bliver nået.


Siden 2005 hvor indsamlingen af data begyndte, er salget af GPS-enheder mangedoblet. I 2005 blev der kun solgt 65.000 enheder, i 2007 var tallet 400.000 - altså en seksdobling. I indeværende år, forventes salget, at runde en halv million enheder.


De heftige salgstal, kan ifølge Christian Bruun tilskrives det faktum, at vi danskere ganske enkelt er vilde med de elektroniske gadgets. "Hvis vi kigger på det store antal GPS'er, som til dato er solgt, viser det, at mange danskere efterspørger nyere og smartere funktioner. Der er derfor mange, som allerede nu er på deres 2. eller 3. GPS" siger han.


Mon ikke den eksplosive vækst i antallet af solgte enheder også skyldes, et hav af meget billige modeller. I 2005 var det ganske utænkeligt, at få en GPS til under 1000 kroner, men hvis man kan nøjes med kort over skandinavien, behøver man i dag ikke betale mere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies