Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS viser vej men glem ikke den sunde fornuft

GPS viser vej men glem ikke den sunde fornuft

En GPS i bilen kan være god til at guide en på rette vej. Men stol ikke blindt på teknologien, for det kan ende galt.

En GPS i bilen kan være god til at guide en på rette vej. Men stol ikke blindt på teknologien, for det kan ende galt.
En GPS i bilen kan være god til at guide en på rette vej. Men stol ikke blindt på teknologien, for det kan ende galt.

Kan man stole så meget på teknologien, at man helt holder op med at bruge sin egen sunde fornuft? Noget tyder på at svaret er ja. I alt fald er der en del bilister i England, som er endt i elven, fordi deres GPS har fortalt dem, at de var på rette vej.

I Byen Luckington i England er broen over elven Avon blevet spæret for en periode på grund af vedligeholdelse. Selvom bilisterne er blevet varslet med spærringer, stopskilt, information fra myndighederne og diverse andre advarsler er der i løbet af en uge kørt et par bilister ud på broen alligevel.

Det var umiddelbart myndighederne en gåde, hvordan ulykkerne kunne ske, eftersom skiltningen har været rigtig god. Det viste sig imidlertid, at teknologien var skyld i uheldene: Bilisterne stolede mere på deres GPS end på advarslerne på vejen.

Den lille engelske by er ikke den eneste, som har haft problemer med bilister, der stoler blindt på deres GPS. I en anden lille by Crackpot har man oplevet, at flere bilister har været tæt på at køre ud over en 30 meter høj skrant, fordi deres GPS ikke har taget højde for den.

De uheldige oplevelser i de to engelske byer har heldigvis ført til, at indbyggerne ikke længere stoler så blindt på deres GPS, som de har gjort tidligere. De har fundet ud af, at teknologien kan være nyttig i nogle tilfælde men at øjnene i hovedet er det altid.

Selskaberne bag GPS systemerne har reageret ved at love, at de vil gøre det meget bedre i fremtiden. De forkerte ruter er også blevet fjernet fra systemerne.

Men spørgsmålet er, om man kan stille producenterne bag GPS systemerne til ansvar for ulykkerne. Der er ingen tvivl om, at meningen med GPS er at guide bilisten i den rigtige retning. Men noget kunne tyde på, at det er en god idé at bruge sin sunde fornuft og sine øjne – selvom selv om det kan være fristende at sætte sin lid til teknologien.

Kilde: Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

09-05-2009 15:57:41

når jeg googler navman n40i kommer jeg ind på jeres side men kan ikke finde stedet hvor jeg kan købe denne gps Hvorfor ?

0 0

Om brug af cookies