Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS'en ændrer din mobil-brug

GPS'en ændrer din mobil-brug

Din mobils GPS giver helt nye muligheder og bliver brugt i mange andre former for applikationer end navigation og korttjenester.

Mobilens indbyggede GPS giver helt nye muligheder, for at gøre applikationer lokale og dermed endnu mere vedkommende.

Det er en af årets tydeligste tendenser, mener lektor Thomas Hildebrandt, som underviser og forsker i mobility ved IT-Universitet i København.

Et eksempel er DMIs vejrapplikation til iPhone, der bruger mobilens GPS til at vise vejrudsigten for netop det område, brugeren befinder sig i.

- "Kombineret med retningsbestemmelse via mobiltelefonens indbyggede gyroskop får vi tjenester, der spiller endnu stærkere sammen med virkeligheden, såkaldt augmented reality, der for eksempel kan fortælle os prisen på det hus, vi står og kigger på. Så de lokationsafhængige tjenester, som forskerne har snakket om de seneste 20 år, er nu ved at blive hvermandseje," siger Thomas Hildebrandt til Computerworld. 

Lokationsbestemmelse uden GPS

Næste skridt er i følge Hildebrandt, at lokationsbestemmelse også skal bruges indendørs.

Det er dog en udfordring, fordi det er væsentlig sværere at få GPS-signal indenfor. GPS-teknologien kommunikerer med satalitter, som det er svært at få kontakt til gennem mure og tage.

Forskiningsprojekter peger dog på, at Bluetooth og RFID-teknologi kan bruges som alternativ til GPS.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TØT722 04-01-2011 15:02:44

Køb en Nokia N8, den er lige så hurtig til at få forbindelse som Garmin, og så har den et batteri der passer til en smart phone. Man skal godt nok være dygtig, for at batteriet ikke holder mindst et døgn, oftest min. 2 døgn.

0 0
Jesper Søgaard 28-12-2010 23:19:07

Jeg har ikke min GPS tændt medmindre jeg rent faktisk har brug for den til navigation. Vil man gerne have sin telefon til at holde en hel dag så bliver man nødt til at være sparsom med strømmen. Så længe batterierne i smartphones ikke holder længere end de gør i dag så vil GPS ikke være noget jeg har tændt hele tiden.

Mht. det adelbro nævner så kunne man forestille sig at det var noget lig A-GPS som går ind og henter satellitternes position ned, hvilket sænker sync-tiden betragteligt.

0 0
adelbro 28-12-2010 18:57:37

Garmin asus a 10 har i dette tilfælde en suveræn gps, har hidtil bugt min nokia n97 mini med programmet edomondo, med en gps opstarts tid udendørs på optil 5 minutter inden forbindelse opnåes, med garmin tror jeg ikke det har taget over 20 sekunder i nu indendørs.
så stadig en skam at de måske ikke laver flere garminasus modeller

0 0

Om brug af cookies