Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS'en foreslår din favorit-rute

GPS'en foreslår din favorit-rute

Navigons nye GPS-enheder tilrettelægger ruten, alt efter om føreren har en aggressiv eller afslappet kørestil.

Høj fart eller lav fart, motorvej eller landevej. Navigon har benyttet CeBIT-messen i Hannover til at præsenteret firmaets nyeste teknologi inden for ruteplanlægning, kaldet MyRoutes, hvor navigationen er baseret på førerens egen, personlige kørestil.

I praksis betyder det, at GPS'en vil registrere, hvilke mønstre der er i kørslen, når enheden bliver benyttet.

- "Den lærer simpelthen din kørestil at kende. Det vil sige, at den for eksempel kender forskel på en aggressiv bilist og en mere afslappet bilist. GPS-enheden kan så fortælle, hvilken vej der vil være mest optimal med den pågældende brugers kørestil," siger Allan Friis, der er Country Manager i Danmark, Norge og Benelux, til Mobilsiden.dk

MyRoutes-teknologien giver faktisk brugeren tre mulige ruter at vælge imellem, når destinationen er valgt. Den første er tilpasset brugerens personlige køremønster, den anden er den korteste rute, og den tredje er den hurtigste rute. Alle tre forslag er markeret med distance og forventet ankomsttider.

Fem nye modeller med MyRoutes

MyRoutes-teknologien er inkluderet i Navigons fem nyeste modeller, der bliver præsenteret på CeBIT-messen.

Det drejer sig eksempelvis om basis-navigationssystemerne Navigon 1300 og 2310, der tilhører den lavere priskategori. Udover MyRoutes leveres enhederne blandt andet med Navigons SOS Nødhjælp, som inden for få sekunder guider dig til nærmeste hospital eller politistation. Derudover kan enhederne også advare om fastinstallerede fartmålere i Danmark og Europa.

Både 1300 og 2310 er udstyret med en 3,5" skærm, og de lanceres på det danske marked i andet kvartal af 2009 og har en vejledende udsalgspris på henholdsvis 899 kroner og 1.299 kroner.

I samme kvartal rammer modellerne 4310 max og 4350 max det danske marked. Begge enheder er udstyret med den såkaldte Vognbaneassistent, der fortæller hvilken bane man skal placere sig i for at komme den rigtige vej. Med 4350 max er der også mulighed for at tilslutte mobiltelefonen til enhedens bluetooth-system.

Ifølge Navigon har 4310 max og 4350 max minimum tre timers batteritid, og de vejledende udsalgspriser for kommer til at ligge på henholdsvis 1.799 kroner og 1.999 kroner.

Den sidste model hedder 7310, og den henvender sig til de avancerede brugere. Med dette navigationssystem kan føreren betjene enheden ved brug af stemmen.

Mobilsiden.dk bringer mere om Navigon 7310 senere i dag.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies