Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS'en giver lavere benzin-regning

GPS'en giver lavere benzin-regning

Der er mange benzin-kroner at spare når bilen er udstyret med GPS-navigation på køreturen.

Det bliver til både tid og penge, når turen køres med en navigationsenhed i bilen. Det viser en analyse, NuStats har lavet for kortproducenten Navteq.

Om året sparer bilisten op mod 2.500 kilometer på vejene, og det kan blive til mange penge.

 - "Køres for eksempel i en Skoda Octavia 1,4 TSI, og kører du normalt 30.000 km på et år, så sparer du 5.772 kr. på at skære 2.500 km. af kørselsforbruget", forklarer salgs- og marketingdirektør Morten Holmsten fra online bilauktionsfirmaet Autocom.dk til Mobilsiden.dk

 - "Besparelsen kommer af flere faktorer. Benzinen sparer du med de nuværende priser 1.622 kroner på, og værditabet der er på 1,25 kroner pr. kilometer, falder med 3.127 kroner. Endelig sparer du 1.023 kr. på dæk og service", tilføjer han.

Tallene viser også, at dem som kørte med navigation, i gennemsnit brugte 12 procent mindre brændstof.

Trafiksystemet TMC hjælper også

Undersøgelsen for Navteq viste også, at besparelsen først blev opnået, når brugeren var blevet fortrolig med GPS-enheden, samt når der blev kørt på ukendte strækninger.

Bilister der kørte med trafiksystemet TMC brugte også færre kilometer, og der blev set kilometer-gevinster i myldretiden.

Undersøgelsen er lavet blandt tre bilistgrupper, i to tætbefolkede områder i Tyskland omkring Düsseldorf og München. Sammenlagt blev der kørt over 2.100 ture og 20.000 kilometer.

Bilisterne kørte henholdsvis med almindelig navigation, navigation med trafiksystemet TMC samt uden nogen teknik overhovedet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies