Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GPS'en hjælper til at undgå fartbøder

GPS'en hjælper til at undgå fartbøder

Med en GPS-enhed i bilen kan bøder fra automatiske fartmålere undgås

Navigationsenheden i frontruden kan nu give advarsler om de automatiske fartmålere, kendt som stærekasser, der er opsat på udvalgte strækninger på Sjælland.

Både GPS-enheder fra Navigon og Tomtom kan opdateres med fartmåler-positionerne. Bilisten advares så via navigationsenheden når et kontrolsted er forude.

Begge producenter lægger vægt på sikkerheden i forbindelse med tjenesten.

- "Formålet er præventivt at sænke farten på de strækninger, som er er meget farlige, og her vil vi gerne bakke vores kunder op med en løsning", siger Allan Friis, Country Manager for Navigon.

Gratis hos Tomtom

Navigon tager 249 kroner om året for kamerainformationen mens Tomtom tilbyder produktet gratis.

 - "I Danmark er der kun ti kameraer så det vil vi ikke være bekendt at tage penge for. Brugerne kan så at sige prøve det af uden beregning i hele politiets forsøgsperiode. Vi har dog et betalingsprodukt som dækker hele Europa", siger Søren Lønberg Larsen, chef for Tomtom i Danmark.

For at få stærekasser på GPS'en skal produktet opdateres via computeren.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 25-03-2010 20:57:10

Det er ikke kun TomTom, der udbyder servicen: http://www.fartboeder.dk/fotofaelder-hastighedsboeder.htm - og i øvrigt gælder der andre ting i udlandet: http://www.fartboeder.dk/fartboeder-hastighedsgraenser-udland.htm - og ellers bør man tjekke: http://www.fartboeder.dk/

0 0

Om brug af cookies