Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Grafiske smileyer kan koste dyrt i udlands-beskeder

Grafiske smileyer kan koste dyrt i udlands-beskeder

Når du sender beskeder fra udlandet eller til et udenlandsk nummer, så pas på med smiley’erne – de kan koste dyrt.

De små grafiske smileys, også kaldet humørikoner, kan nemt fylde flere beskeder eller i hvert fald flere tegn. Og selvom mange danskere har fri sms/mms med i deres abonnement, så gælder det ikke når man sender beskederne fra udlandet eller til et udenlandsk nummer – og så kan det hurtigt løbe op.

 - ”Mange tænker ikke over, at en sms er 160 tegn, fordi man i dag har smartphones og fri sms. Og de her smileys fylder mange tegn,” siger presserådgiver Rasmus Avnskjold fra TDC, til DR Midt & Vest.

Det er dog ikke alle, som har sat deres telefon til at vise hvor mange tegn der er brugt i beskeden, så nogle må vente med chokket til telefonregningen kommer.

Kunderne skal heller ikke regne med en hjælpende hånd fra teleselskabernes hjemmesider når det kommer til problematikken ved humørikonerne i beskeder. Det skriver Politiken.dk.

 - ”Vi er blevet opmærksomme på problematikken ved de her ikoner. Det er et relativt nyt fænomen, så der er brug for, at vi får opdateret vores hjemmeside,” lover David Engstrøm, som er kommunikationsrådgiver hos Telia, overfor DR Midt & Vest.

David Engstrøm gør i samme forbindelse opmærksom på, at samme problematik er gældende, hvis man vælger at bruge et andet alfabet – eksempelvis det græske eller kyrilliske i en besked.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies