Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gratis apps dræner dit batteri

Gratis apps dræner dit batteri

Gratis applikationer bruger op til 75 procent mere energi end købte applikationer. Angry Birds er en af de slemme.

Hvis du tit løber tør for strøm på din smartphone, så er det måske dine gratis applikationer, du skal give skylden.

Gratis applikationer på Android og Windows Phone dræner nemlig dit batteri op til 75 procent mere effektivt, end købte applikationer. Det skriver NewScientist.

Ifølge en undersøgelse lavet af Abhinay Pathak, computerspecialist ved Purdue Universitetet i Indiana, USA, så bruger gratis-applikationer langt mere strøm sammenlignet med købte applikationer.

Den store forskel skyldes, at gratis applikationer løbende henter reklamaer over internettet og sender brugerinformationer tilbage til udvikleren eller reklame-netværk.

For eksempel bruger en smartphone kun cirka 20 procent af energiforbruget på at afvikle det populære spil Angry Birds, mens hele 45 procent bruges til at lokalisere brugerens position via GPS, og derefter hente relevante reklamer via en internet forbindelse over et 3G netværk.

Endvidere så efterlades 3G forbindelsen aktiv i 10 sekunder efter endt overførsel af data, hvilket tilføjer 28 procent mere energi forbrug.

Ifølge Abhinay Pathak så er det dog ikke kun spillet Angry Birds, som lider under dette energifråseri. Stort set alle gratis applikationer, der benytter reklamer, fråser med energien, og computerspecialisten påpeger, at problemets årsag skal findes i dårligt optimerede tredje parts software såsom de kodestumper, der benyttes til at vise reklamer.

Den fulde rapport kan læses her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tommy 21-03-2012 12:04:34

At en telefon ikke bruger mere strøm, når CPUen er aktiv.. jo det bør man forvent ellers har man sgu ikke forstået hvad det går ud på.. de APPs (hader det ord, minder mig om APPEL).. som har en funktion der køre aktiv i baggrunden, vil altid bruge ekstra strøm, det samme for spil så er displayet en hoved årsag samt den høje CPU ydelse det har intet med gratis eller ej at gøre, det kan godt være producenterne vælger at gøre "gratis versionerne" træls på det punkt, men igen de kan jo hellere ikke leve af at give ting væk gratis. men at tro det er pga. det er gratis programmer er sgu for dumt. Alle programmer er kode de bruger ikke mere strøm end CPU’en har evne til.. så det er sgu producenterne der skal sparkes over knæet, ikke noget med om softwaren er gratis eller ej, det er utrolig hvad de kan få folk til at tro på.. og WHPSNP er inde på det rigtige omkring at det er reklame betalt, så vi kan få det gratis. Så er der visse ting som man "må" leve med. men generelt at forvente en 1-1.8GHz smartphone holder strøm ret meget med end 1 døgn er også at være naiv. det kan den måske i starten indtil batteriet er brugt, det er altid ulempen ved batteri. og Nokia har f.eks. fravalgt at lave Aktiv Dock, og bil lader til deres produkter. Det er igen med til at give en dårlig oplevelse når man f.eks. bruger GPS, som er en også er CPU krævende så når man er fremme er bpper den 2 gang og slukker, men at have en lader til bilen nej da, for så kan man jo ikke sidde og tale imens man køre vel. hånd fri er jo ikke obligatorisk i Danmark, for vi er jo så kloge. Så reglerne er jo bare at vi ikke må tale imens vi køre, og det er jo også det samme. NOT

0 0
whpsnp 21-03-2012 10:16:28

Man skal lige huske på, at det er skærmen i en smartphone som er storeslem hvad batteriforbrug angår. Reklamerne bruger en stor del af spillets batteriforbrug når man ser bort fra hvad skærmen bruger, hvilket nok i virkeligheden ikke er så vanvittig meget. Angry Birds med netforbindelsen slukket bruger ikke 25% af det batteri spillet bruger med nettet tændt.
Som Jonas_a og Frederik Klinge siger kan man bare slukke for netforbindelsen mens man spiller eller hvis man har en rooted mobil kan man begrænse app'ens tilladelser så den ikke har netforbindelse og dermed ikke viser reklamer.
Husk også på at reklamerne er det, der gør spillet gratis.

0 0
Jonas_a 20-03-2012 17:53:22

Hvorfor skal man have forbindelse til internettet man spiller f.eks Angry Birds? Sluk for internettet og problemer med reklamer er løst.

0 0
ladjo 20-03-2012 14:57:37

Markedet bestemmer. Det gælder "kun" om at tjene penge, one way or the other !

Det kan da ikke komme bag på nogen, vel... Så sælg os dog et størere batteri.

=;o))

0 0
Kim 20-03-2012 14:11:58

Det er jo meget på mode at snakke om hvor elendig 3G dækning vi har herhjemme - til trods for at vi i Skandinavien har nogle af verdenens bedste netværk.

Sandheden er dog oftes, at der ikke er noget i vejen med netværket, men med din telefon og alle de der 52 apps der hele tiden skal spørge om deres udulige udviklere skulle have fundet på at lave en opdatering...

0 0

Om brug af cookies