Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gratis apps har indtaget vores mobiler

Gratis apps har indtaget vores mobiler

Ni ud af ti downloadede apps er gratis. Mængden vil blive større, så udviklerne skal tjene penge på in-app-køb og reklamer, lyder prognosen.

Vores mobiltelefoner er nærmest blevet oversvømmet af applikationer igennem de senere år. Nogle er gratis, andre koster penge, men tendensen peger mest i retning af gratis-etiketten.

Analysehuset Gartner forudsiger således i en ny rapport, at opgørelsen over app-downlads i løbet af 2012 kommer til at vise, at hele 89 procent er gratis programmer, skriver infoworld.com.

Fordelingen vil være 40,1 milliarder gratis apps og 5 milliarder betalte.

- "I forhold til de apps, som forbrugerne køber, koster 90 procent af disse mindre end tre dollars (cirka 18 kr., red.)," fortæller researchdirektør Sandy Shen fra Gartner.

I 2016 forventer analysefirmaet, at der vil blive downloadet 309 milliarder applikationer - 93 procent af disse vil være gratis.

Det betyder imidlertid ikke, at udviklerne bare giver alting væk uden at tjene penge. Applikationerne kan eksempelvis være gratis, at downloade med grundlæggende funktioner, hvor brugerne så kan købe sig til ekstra ting og funktioner - de såkaldte "in-app"-køb. Andre gratis-apps bliver finansieret af reklamer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mikael 14-09-2012 12:34:16

Tja, det er lidt af et dilemma som udvikler. Færre og færre vil betale for apps, og samtidig er mange voldsomt imod både reklamer og in-app purchases.

(Og ja, der er selvfølgelig altid nogle apps, som nogle mennesker er villige til at betale for.)

0 0

Om brug af cookies