Gratis internet i togene i 2012 en realitet

Du skal ikke længere have en 1. klasses billet for at få internet i togene - gratis internet er på vej til dig.

Gratis internet i togene i 2012 en realitet

Det er ikke noget nyt med trådløst internet i de danske tog, men DSB og TDC har netop indgået en ny fireårig aftale.

Den nye aftale skal sikre en mere stabil, og hurtigere internet forbindelse i de danske tog. Og kunderne skal ikke vente længe lover DSB.

– ”I takt med udbredelsen af smartphones, iPads og andet bærbart udstyr efterspørger stadig flere kunder en stabil internetforbindelse på rejsen. Derfor vælger vi, at kunderne skal kunne komme på nettet gratis.” Det fortæller Mogens Jønck, kommerciel direktør i DSB til politikken.dk.

Aftalen skal i første omgang gavne kunderne på DSBs 1. klasse, samt kunder i DSBs fordelsprogram fra efteråret. Hvornår eller om internettet i togene bliver gratis for alle danskere, uanset billettype er endnu uvist.

Gavner ikke kun DSB og TDC kunder

Det er dog ikke kun TDC der vil vinde frem hos de danske togrejsende, også de tre andre store teleselskaber, vil lappe alle signal hullerne langs den danske jernbane-strækning.

Det kan dermed betyde en bedre og mere stabil internet forbindelse for alle togrejsende, også dem der rejser på en Standard billet. Dog er dette ikke via toget forbindelse at fordelen kan opnås, men igennem sin egen teleudbyder.

De nye aftaler mellem teleselskaberne og mellem TDC og DSB har fundet sted efter socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, har været ude med riven. Hvor hun har truet teleselskaberne med en lovændring for at få bedre internet til danske togrejsende.

– ”Jeg er meget glad for aftalerne, som gør det mere attraktivt at tage toget. Det er ikke så tit, at DSB får ros, men det er virkelig flot, at de oven i købet vil tilbyde gratis internet til kunderne,” siger Trine Bramsen.

Seneste nyt om temaet

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 28/2/2012 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med nyheden LYN-hurtigt internet i lommen – vi har testet Telias 4G-hotspot (produkttest) – Den videre historie kan du læse her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.