Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gratis navigation på vej til Google Maps

Gratis navigation på vej til Google Maps

Google har netop annonceret, at de er på vej med rigtig dør-til-dør navigation. Funktionen bliver gratis, og er en alvorlig konkurrent til eksisterende navigationsløsninger på markedet. Se også en video om hvordan det virker.

Snart udfylder Google et stort hul i deres kortprogram Maps. Rigtig navigation hvor brugeren får stemmevejledning undervejs på turen, introduceres nu i USA, og senere ventes det at blive tilgængeligt øvrige steder i verden.

Udover vejledning byder Google Maps Navigation også på mulighed for at søge efter destinationer "i et almindeligt sprog". Dette gøres muligt af Googles kendte søgeteknik som ved selv få ord, kan finde det ønskede resultat.

Ens egen stemme kan også benyttes i søgningen. F.eks. bliver det muligt blot at sige "Navigate to pike Place in Seattle" hvorefter navigationen starter.

Søgning langs ruter, satellitvisning og Street View er også inkluderet i programmet.

Screenshot fra Google Maps Navigation
Screenshot fra Google Maps Navigation

Gratis at bruge - men data koster

Som mange andre af Googles produkter bliver også navigationen gratis for brugeren.

Kortmaterialet hentes dog via internettet på mobilen - hvilket alligevel kan ende i en pæn økonomisk omkostning, specielt hvis funktionen benyttes i udlandet.

Google Maps Navigation kommer på markedet sammen med Motorolas kommende flagskibs-mobil Droid , der benytter Googles mobilsystem Android 2.0.

Screenshot fra Google Maps Navigation
Screenshot fra Google Maps Navigation

En farlig konkurrent

Google Maps blev introduceret i 2005, og er i dag tilgængelig på et hav af mobiltelefoner verden over. Derfor kan Maps blive en alvorlig konkurrent til eksisterende navigationsløsninger på markedet.

I starten kan konkurrenterne dog tørre sveden af panden, fordi Google Maps Navigation kun kommer til platformen Android 2.0. Men spørgsmålet er, om ikke Google har planer om at rulle produktet ud på så mange forskellige mobiltelefoner og platforme som muligt.

Det er endnu ikke oplyst, hvornår vi i Danmark får adgang til Google Maps Navigation.

Se video om Google Maps Navigation

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kasper Sverkel Rasmussen 28-10-2009 19:20:37

Ifølge siden 9 to 5 Mac er Google ved at lave en iPhone version af dette program... Så ved ikke helt hvor lettet de andre kan føle sig ;)

Det der dog nok vil trække ned er dataforbruget i udlandet... Herhjemme vil det jo nok være fint for dem der har en datapakke til deres iPhone, men så snart vi ryger udenfor grænsen koster det jo nok en del ;)

0 0

Om brug af cookies