Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Gratis spil `æder´ datatrafikken

Gratis spil `æder´ datatrafikken

I de forskellige applikations-butikker findes en række gratis spil til mobilen, og de kan være skyld i dårlig mobildækning.

Ingen dækning - gratis spil til mobiltelefonen kan være årsagen (Foto: Mobilsiden.dk)
Ingen dækning - gratis spil til mobiltelefonen kan være årsagen (Foto: Mobilsiden.dk)

Tidligere i år var teleanalytiker John Strand fra Strand Consult ude, at fortælle hvordan det populære mobilspil Angry Birds, kunne give dårligere mobildækning og lægge hele net ned. Han gav specielt gratisversionen skylden.

 - Angry Birds giver dårligere mobildækning og kan lægge nettet ned

 - ”Gratisudgaven af Angry Birds laver så meget signaleringstrafik at det faktisk er et stort problem. Sidste år lagde signaleringstrafikken Telenors mobilnet ned i Norge to gange – den ene gang var nettet nede i 13 timer. Men også i Tokyo og Korea, har denne type trafik, lagt netværk ned,”  sådan sagde John Strand, til Mobilsiden.dk, tilbage i starten af året.

Dette underbygges nu i tal fra den nyeste Ericsson Mobility Report, som viser at gratis spil til smartphones bruger op til 170 gange så meget datatrafik, end betalingsversionerne, som oftest er identiske udgaver af samme spil.

Så oplever du mobildækningen er dårlig, hvor du er, hænger det ikke nødvendigvis sammen med der er for få master eller fejl fra teleselskabet. Det kan være ”signaleringstrafikken” fra applikationer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lasse 22-11-2012 11:45:06

Så må forbrugerne købe apps

Er det løsningen?

0 0

Om brug af cookies