Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Greenpeace presser Apple

Greenpeace presser Apple

Apple presses af Greenpeace i ny rapport til at blive endnu mere miljøbeviste.

En Greenpeace-rapport fra april måned kritiserer, at en stor del af energien til datacentre rundt i verden kommer fra kul- og atomkraftværker. Kritikken er specielt rettet mod Apples datacentre, hvor 55 procent af energien kommer fra kulkraftværker, og 28 procent dækkes med atomenergi. Det skriver Comon.dk.

Det har resulteret i Greenpeace har lavet en rapport kun omhandlende Apple. Rapporten hedder ”A Clean Energy Road Map for Apple – How Apple Can Meets its Coal-Free Goal”, som har gjort fremskridt men stadigvæk ikke tilfredsstillende nok for Greenpeace.

Apples ”clean energy score” er ellers steget fra 15,3 til 22,6 procent, samt Apple har lovet fremover kun at benytte bæredygtige energikilder til deres datacentre.

-”Apple har muligheden for at sætte en ny standard med deres løfte om en kulfri iCloud, men planerne om at nå disse mål er mest snak og ikke nok handling,” lyder det fra Gary Cook, som er Greenpeace teknologi-analytiker.

Apple betegner deres datacenter i Maiden (North Carolina) som verdens grønneste, og lover det udelukkende skal køre på grøn energi fra slutningen af året.

Apple vil køre på grøn energi

Den amerikanske producent har netop trukket sig ud af det amerikanske miljøprogram EPEAT, da Apple er uenig med deres krav til produkterne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Per 17-07-2012 12:43:12

jep..

"Den amerikanske producent har netop trukket sig ud af det amerikanske miljøprogram EPEAT, da Apple er uenig med deres krav til produkterne."

Er forkert og outdated..

0 0

Om brug af cookies