Greenpeace presser Apple

Apple presses af Greenpeace i ny rapport til at blive endnu mere miljøbeviste.

Greenpeace presser Apple

En Greenpeace-rapport fra april måned kritiserer, at en stor del af energien til datacentre rundt i verden kommer fra kul- og atomkraftværker. Kritikken er specielt rettet mod Apples datacentre, hvor 55 procent af energien kommer fra kulkraftværker, og 28 procent dækkes med atomenergi. Det skriver Comon.dk.

Det har resulteret i Greenpeace har lavet en rapport kun omhandlende Apple. Rapporten hedder ”A Clean Energy Road Map for Apple – How Apple Can Meets its Coal-Free Goal”, som har gjort fremskridt men stadigvæk ikke tilfredsstillende nok for Greenpeace.

Apples ”clean energy score” er ellers steget fra 15,3 til 22,6 procent, samt Apple har lovet fremover kun at benytte bæredygtige energikilder til deres datacentre.

-”Apple har muligheden for at sætte en ny standard med deres løfte om en kulfri iCloud, men planerne om at nå disse mål er mest snak og ikke nok handling,” lyder det fra Gary Cook, som er Greenpeace teknologi-analytiker.

Apple betegner deres datacenter i Maiden (North Carolina) som verdens grønneste, og lover det udelukkende skal køre på grøn energi fra slutningen af året.

– Apple vil køre på grøn energi

Den amerikanske producent har netop trukket sig ud af det amerikanske miljøprogram EPEAT, da Apple er uenig med deres krav til produkterne.

Det næste i sagen

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden kunne ikke lade være. 16/7/2012 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en vinkel omkring Apple undersøger alvorlig sikkerhedsbrist i App StoreKlik her og læs den fulde artikel.. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..