Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Grønland: Sådan går det med mobiler og bredbånd

Grønland: Sådan går det med mobiler og bredbånd

Mobiltelefoni og bredbånd har det godt i Grønland, der fornylig lukkede NMT-nettet. Selvom landet kun har 56.000 indbyggere, er mobiler og ADSL ikke en bygd i Rusland.

Tele Greenland tilbyder 98 procent af den grønlandske befolkning mobil- og bredbåndsløsninger, selv om geografien kan være udfordrende.

Små bygder med 70 indbyggere har adgang til mobiltelefoni, og næsten alle bygder har mulighed for ADSL-løsninger.

Den store udfordring for selskabet er at få kapacitet nok til bredbånds-kunderne. Derfor overvejes nu muligheden for at supplere den trådløse radiokæde, med et søkabel.

Selvom Grønland kun har omkring 56.000 indbyggere, er priserne alligevel konkurrencedygtige. Mobiltelefoni koster er omkring 99 øre pr. minut, mens sms-beskeder ligger på 20 øre.

Farvel til NMT i Grønland

Det gamle NMT-net, der forlængst er nedlagt i Danmark (NMT lukkede i Danmark 1. marts 2002 kl. 12.00, red), er nu også historie i Grønland. Landsstyret har godkendt lukningen, som skete 31. maj 2007.

NMT har været brugbart på grund af god dækning på havet, men Tele Greenland kan ikke længere få telefoner og service til nettet.

For stadig og sikre dækning på havet, afprøves nu særlige GSM-antenner, der kan sende signal ud i radius af 70-100 km. fra land. Tele Greenland lover på deres hjemmeside, at de fortsat vil arbejde for udbygning af GSM-nettet

Stort overskud

Det går godt for Tele Greenland A/S, skriver Børsen. Sidste år steg omsætningen med 14 millioner fra 654 mio. kr. til 669 mio. kroner. Stigningen er et resultat af øget bredbånds-brug og mobiltelefoni. Ifølge Børsen blev årets overskud 106 mio. danske kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies