Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Grooveshark og Spotify grov-æder din datapakke

Grooveshark og Spotify grov-æder din datapakke

Musiktjenesterne Grooveshark og Spotify bruger lynhurtigt din data-pakke på mobilen.

Hvis du bruger en af de to musiktjenster Grooveshark eller Spotify på mobilen, er der én ting, du skal være opmærksom på.

Begge tjenester streamer musikken, over enten trådløst netværk eller mobilnettet. Hvis musikken hentes over mobilnettet kan det blive en overordentlig dyr fornøjelse.

Spotify sluger for eksempel en megabyte på halvandet minut (96 Kbit/s).  

Dermed bliver selv de største data-pakker hurtigt ædt op, hvis man hører musik hver dag over dataforbindelsen.

Gå offline eller på trådløst netværk

Det kan derfor stærkt anbefales kun at bruge tjenesterne, når man er koblet på det trådløse netværk. Her er det nemlig helt gratis. Under Indstillinger i applikationen Spotify kan man vælge, at man kun vil streame via Wifi.

Det er også muligt med Spotify at lagre musik i offline-mode. Det er muligt at gemme op til 3000 sange på den måde. Det eneste det koster, er lagerplads på mobilen.

Med Groovshark er den eneste mulighed kun at bruge tjenesten, når man er koblet op på det trådløse netværk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mads Boye 09-11-2010 22:50:29

Men endte skidt....
Det passer ikke at du ikke kan lytte til musik i offline mode i Grooveshark. Der er et punkt under sangene der hedder "Make available offline", som downloader sangene til en cache på telefonen.

I skulle nok hav gjort ben arbejdet lidt bedre :-P

0 0
Lowkey 10-11-2010 15:43:03

Desuden cacher den automatisk de senest spillede sange. Man kan selv bestemme hvor stor denne cache skal være under Settings -> Song Cache.

Jeg vil ikke lyde som en sur nar, men jeg synes ofte at det virker som om, at skribenterne slet ikke har et klap forstand på hvad de skriver om, hvilket som regel medfører misvisende information.
Det kan naturligvis ske for enhver, men jeg synes at det sker oftere her på siden, end andre blogs/nyhedssider jeg læser.

0 0
Kristian Hansen 09-11-2010 20:53:37

"Grooveshark og Spotify grov-æder din datapakke"

"Med Groovshark er den eneste mulighed kun at bruge tjenesten, når man er koblet op på det trådløse netværk"

Grooveshark æder vel ikke din datapakke hvis man kun kan bruge den via trådløst netværk?

0 0
Lars Agerbo 09-11-2010 17:20:08

da jeg så at de i første omgang havde noteret WiMP som en af synderne til at æde dataabonnement, men fejlen er rettet, så nu er alt godt igen... ;o)

0 0
09-11-2010 15:25:10

Man har vist også haft travlt med at ændre artiklen :o) Jeg har samme opfattelse af WIMP - den kører uden om dataabonnementet.

0 0
Jens Sørensen 09-11-2010 16:13:36

Det er korrekt at når man har wimp tjenesten, er alt det data du bruger inkluderet. Dvs at det IKKE går ud over din datapakke på telefonen, hvilket er nice :)
også for dem som ikke bruger nettet på telefonen til andet end wimp, er det fedt at de ikke behøver at betale for en ekstra datapakke :)

0 0
Cvdm 09-11-2010 11:53:22

Da jeg i sin tid benyttede WIMP på min daværende HERO, fik jeg at vide af Telenor, at selve data-forbruget var gratis og inkluderet i "WIMP-abonomentet". Altså bruger man ikke af sit data-abonomentet. - Præcis lige som deres TV-app til iPhone.

Om det stadig gør sig gældende er jeg ikke 100% klar over. Men hvis det gør, vil jeg mene at ovenstående artikel er en smule forhastet skrevet og på kanten til ekstrablads-journalistik.

0 0

Om brug af cookies