Grundlæggeren af Android: Vi ville lave et kamera OS

Android-grundlæggeren, Andy Rubin, fortæller planen var at lave et OS til kamera, men han er tilfreds med de satsede på mobiler.

Grundlæggeren af Android: Vi ville lave et kamera OS

I en tale på et event i Tokyo kunne en af grundlæggerne, Andy Rubin, fortælle at de faktisk drømte om, at udvikle et OS for ”smarte kameraer”.

Tanken var, at deres kameraer skulle gemme billederne online, men da smartphone-markedet pludselig eksploderede skiftede de mening og ville i stedet for tilpasse operativsystemet til mobiltelefoner. Det skriver PCWorld.com.

 – ”Nøjagtig samme platform, nøjagtig samme operativsystem, som vi byggede til kameraer, det blev til Android for mobiltelefoner,” sagde Rubin.

Rubin blev senere ansat i Google efter, at de havde opkøbt Android i august måned 2005.

Under talen i Tokyo fremviste Rubin lysbilleder fra en præsentation han holdt for investorer tilbage i april måned 2004. Forretningsplanerne blev ændret på kort tid og fem måneder senere var Android blevet det selskab, som blev kaldt for en ”mobiltelefonløsning baseret på åbne kildekoder”.

Historien er ikke slut

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. mobilsiden gik videre med historien. 12/4/2013 fulgte redaktionen op med historien TDC vil lære danskerne at bruge mobilenKlik her for artiklen.. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..