Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Grundloven i lommen

Grundloven i lommen

Ny dansk app til iOS giver dig grundloven med i lommen.

Hvis du er typen, der vil være sikker på, at din grundlovssikrede ret ikke bliver overtrådt af ham strisseren, der er sat til at rydde Nørrebrogade for demonstranter, eller hvis du bare er en doven skoleelev, så er det nu du skal spidse ørerne; Nu kan få grundloven med rundt i lomme med en ny applikation til iPod og iPhone.

Det er dog ikke kun stenkastende demonstranter på Nørrebro, der kan have nytte af den nye applikation. Mange andre som f.eks. applikationens ophavsmand Nikan Janfeza kan også have god brug for et hurtigt opslagsværk indeholdende grundloven.

16 årige Nikan Janfeza er til dagligt førsteårs HTX-studerende på København Tekniske Skole, og det var også her, at han fik ideen til den nye iOS applikation.

- “Jeg havde en prøve i samfundsfag omhandlede grundloven, og jeg havde selvfølgelig ikke forberedt mig, så jeg hev derfor min smartphone frem for at finde grundloven.” fortæller Nikan Janfeza. og forsætter: - “Men grundloven er bare én lang tekst, og den var besvær at finde rundt i. Derfor besluttede jeg at lave en app med let navigering, hvor hele den danske grundlov er opdelt i kapitler og paragraffer.”

Applikationen grundloven koster 6 kroner, og den kan hentes til iPod/iPhone på både den danske, svenske og norske Apples App Store.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

17-06-2011 22:16:54

Nu ved jeg godt det er begrænset hvad man kan forvente en tidlig HTX elev kender til lovgivning, men når man slår op fx karnov så får man både kommentar og domme med. Med andre ord så får man retspraksis med altså domstolenes tolkning af loven, samt eksperters kommentar.

Jeg har svært ved at se man skulle vælge den app frem for at gå ind på retsinfo, på retsinfo er loven også delt op i kapitler og paragraffer(hvor kan man finde en lov som ikke er delt op på den måde?) forskellen er at retsinfor er gratis.

@Rene grundloven er så lige præcis den lov EU ikke overtrumfer, men på den anden side så er loven slap at der ikke skal meget til før den bliver værdiløs.

0 0
Rene 17-06-2011 15:27:58

Da EU overgrumfer overs grundlov kunne det være mere interessant at få en redigeret udgave så man ved hvilken rettigheder der er sad ud af kraft/Hvilken der stadig er gældende.

0 0

Om brug af cookies