Grundloven i lommen

Ny dansk app til iOS giver dig grundloven med i lommen.

Grundloven i lommen

Hvis du er typen, der vil være sikker på, at din grundlovssikrede ret ikke bliver overtrådt af ham strisseren, der er sat til at rydde Nørrebrogade for demonstranter, eller hvis du bare er en doven skoleelev, så er det nu du skal spidse ørerne; Nu kan få grundloven med rundt i lomme med en ny applikation til iPod og iPhone.

Det er dog ikke kun stenkastende demonstranter på Nørrebro, der kan have nytte af den nye applikation. Mange andre som f.eks. applikationens ophavsmand Nikan Janfeza kan også have god brug for et hurtigt opslagsværk indeholdende grundloven.

16 årige Nikan Janfeza er til dagligt førsteårs HTX-studerende på København Tekniske Skole, og det var også her, at han fik ideen til den nye iOS applikation.

– “Jeg havde en prøve i samfundsfag omhandlede grundloven, og jeg havde selvfølgelig ikke forberedt mig, så jeg hev derfor min smartphone frem for at finde grundloven.” fortæller Nikan Janfeza. og forsætter: – “Men grundloven er bare én lang tekst, og den var besvær at finde rundt i. Derfor besluttede jeg at lave en app med let navigering, hvor hele den danske grundlov er opdelt i kapitler og paragraffer.”

Applikationen grundloven koster 6 kroner, og den kan hentes til iPod/iPhone på både den danske, svenske og norske Apples App Store.