Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   GSM-mobilnettet fejrer fødselsdag

GSM-mobilnettet fejrer fødselsdag

Det er nu 18 år siden GSM-nettet blev indviet med den første samtale. Her lidt af historien om det net, der stadig binder os alle sammen.

Tilbage i 1987 mødtes 15 teleudbydere fra 13 forskellige lande i København, hvor de blev enige om at underskrive en aftale om et samarbejde - og de første spæde skridt mod GSM-nettet var taget.

Den første samtale fandt dog først sted knap fire år senere, i Radiolinja i Finland. Det skete for 18 år siden, den 1. juni 1991.

I Danmark blev det besluttet at udbyde to GSM licenser, og de blev i maj 1991 givet til Sonofon (nu Telenor) og Tele Danmark (nu TDC), som begyndte at bruge GSM-nettet i 1992.

Udfasning

GSM-nettet bliver i dag langsomt udfaset til fordel for 3G.

Det gamle GSM-net bliver dog også brugt til at hjælpe det unge 3G-net på vej.

I 2007 fik teleselskaberne lov til at bruge dele af GSM-nettet til at sikre bedre og mere stabil dækning for 3G netværket.

GSM står for Global System for Mobile Communications og er det mest udbredte mobil-net med over to milliarder telefoner spredt ud over 218 lande.

Teleoperatørerne samarbejder på tværs af grænserne og giver dermed kunderne mulighed for at bruge deres GSM-mobil og abonemment i de fleste lande.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies