Hackere er ude efter din mobiltelefon

I fremtiden er det mobiltelefoner svindlerne vil gå efter, for at skaffe sig adgang til følsomme oplysninger og kodeord.

Hackere er ude efter din mobiltelefon

Mobiltelefoner er fremtidens trussel mod dine private oplysninger.

Det er nemlig helt ligetil at desigen mobilapplikationer, der indeholder muligheden for at svindlere kan stjæle brugernavne og kodeord til for eksempel din Facebook eller Twitter.

Det har forskere ved University of Califormia i Berkeley bevist.

Når man bliver bedt om at indtaste et kodeord er det svært at se, om pop-up-vinduet rent faktisk tilhører den hjemmeside, som det giver sig ud for.

På grund af den lille skærm på en mobiltelefon er det svært at se, om websiden er legitim eller falsk, konkluderede forskerne.

Det giver frit spil for phishing, hvor de følsomme oplysninger fiskes ud af mobilen – enten ved at ligge et program på mobilen, der spionerer, når kodeord tastes ind, eller ved at omdirigerer til et phising-site, der ligner det rigtige på en prik.

Flere nyheder i sagen

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 21/4/2011 kørte vi en opfølgning med en ny vinkel på De indsatte får mobiltelefoner – Artiklen kan du læse her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.