Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hackere kan lytte med fra bukselommen

Hackere kan lytte med fra bukselommen

Hackere kan angribe smartphones og spionere ejeren gennem telefonens mikrofon og GPS.

Hackere kan installere ondsindet software på smartphones, der giver mulighed for at aflytte ejeren igennem telefonens mikrofon. Det skriver Videnskab.dk.

To forskere og tre studerende fra Rutgers University i New Jersey, USA, har således vist, hvordan hackere kan tænde for mobilens mikrofon, uden at ejeren aner mistanke.

Efter at have installeret et såkaldt rootkit - et stykke software der giver kontrol over telefonens kerne - kunne forskerne sende en usynlig sms for at få mobilen til at ringe op. Dermed kan de til enhver tid lytte med fra bukselommen.

Forskerne kunne ligeledes bruge en usynlig besked til at få oplyst ejerens lokalitet fra mobilens GPS-chip.

- "Jeg kan lytte til alle dine møder, hvor forretningshemmeligheder bliver afsløret. Jeg ved, hvor du er - hele tiden," siger datalogistuderende Jeffrey Bickford, der var med til at hacke smartphones på Rutgers University, til TechNewsDaily.

Forskernes resultater overrasker ikke lektor Christian Damsgaard Jensen, der forsker i it-sikkerhed på DTU Informatik ved Danmarks Tekniske Universitet.

- "Smartphones skal i sagens natur køre et operativsystem, der ligner dem, der kører på små computere. Det betyder, at det bliver mere komplekst og dermed mere sårbart over for fejl, der kan bruges til at introducere bagdøre, bots og rootkits," siger Christian Damsgaard Jensen til Videnskab.dk.

Forskerne brugte en open-source smartphone kaldet Openmoko FreeRunner, der kører Linux-software, til forsøget. De tilføjer dog, at det er muligt at hacke alle smartphones, hvis man lægger nok tid og arbejde i det.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies