Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Haiku, en smart cykelassistent på Kickstarter

Haiku, en smart cykelassistent på Kickstarter

Haiku er en smart lille enhed som fæstnes på cyklen, og som i samarbejde med telefonen kan vise vej og beskeder.

Ligesom i bilen, er det ikke lovligt at betjene ens mobil imens man cykler, ej heller er det specielt nemt eller bekvemt. Det problem forsøger HAIKU at gøre noget ved med deres nye Kickstarter projekt. HAIKU er en simpel enhed som fæstnes på cyklen og som derefter (via Bluetooth) kan vise en række informationer fra mobilen - blandt andet en rutevejledning.

Læs også: OSO Cyclo: forvandl mobilen til en cykelcomputer

Det er ikke muligt at interagere med mobilen via HAIKU, en rutevejledning skal derfor planlægges på mobilen før turen påbegyndes, og HAIKU viser blot hvornår der skal drejes. En række LED farver på siden bruges til at gøre dig opmærksom på sving i henhold til ruten med små pile eller indkommende beskeder/opkald. Ved at køre hånden over enheden kan man få yderligere informationer, eksempelvis læse den besked der netop er tikket ind.

HAIKU fungerer også som en ganske almindelig cykelcomputer og holder styr på farten ved hjælp af telefonens GPS. Batteriet holder omkring 12 timer, hvorefter HAIKU skal oplades via et microUSB stik.

Læs også: Cyklist? Her er tre apps der holder dig godt kørende

Der er ingen knapper eller et display der kan trykkes på, hvilket er positivt hvis det er koldt og man har handsker på. HAIKU forsøger ganske tydeligt at begrænse funktionerne til det essentielle, og gøre det så simpelt som muligt.

I skrivende stund har Kickstarter projektet indsamlet over 30.000 af de nødvendige 55.000 euro på ganske få dage. HAIKU kommer til at koste 90 euro (cirka 670 DKK,-) hvis projektet når så langt, men man kan tilslutte sig Kickstarter projektet og sikre sig en HAIKU for cirka 450,- kroner.

Kilde: TechCrunch


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies