Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Halvering af TDC-afgift

Halvering af TDC-afgift

Efter den meget snak om afgifter for nummerportering, er TDC nu nødt til at halvere deres priser.

Det er i løbet af den sidste tid kommet frem i lyset, at TDC opkræver en afgift for nummerportering, der er dobbelt som stor som konkurrenterne. Dette har fået TDC til at udtale, at de nu vil sænke prisen.

For godt et år siden blev det billigere for teleselskaberne, at foretage nummerporteringer, men TDC fulgte dog ikke med på den samme vogn, og har hidtil taget sig dobbelt så godt betalt, som de andre teleselskaber.

Generelt havde Konkurrencestyrelsen dog givet sin accept på, at man internt imellem teleselskaberne kunne opkræve en fast pris, dog skulle denne være rimelig ud fra Konkurrencestyrelsen synspunkt. Denne pris skulle nemlig kun kunne dække de reelle udgifter ved en nummerportering.

Problemet i hele den farce var, da de fleste teleselskaber ønskede at sænke prisen, ville TDC ikke tilslutte sig brancheaftalen. De var først villige til at indgå i en dialog, da Comom henvendte sig for omtrent en måned siden. Her bedyrede TDC, at man var villig til at sænke prisen, men hvorvidt det sker, må tiden vise. Forklaringen fra TDC lyder, at de har opkrævet et gebyr i den størrelsesorden, idet de er i færd med at undersøge, hvad de faktiske omkostninger reelt er.

I en dugfrisk melding fra TDC's pressekontor lyder det, at de vil sænke gebyret til 28 kroner for mobilnumre og 58 kroner for fastnetnumre. Man agter at gennemføre prissænkningen fra 1.april 2008, og måske med tilbagevirkende kraft.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies