Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Håndværker-mobiler i tæt kamp

Håndværker-mobiler i tæt kamp

Håndværker- og sportsmobiler har længe været uinteressante på specs. Men Motorola Defy og Sony Ericsson Xperia Active vender måske rundt på dette. Vi har sat dem stævne.

Motorola Defy.
Motorola Defy.

De hårdføre mobiltelefoner har længe været uden interessante specifikationer, men både Motorola og Sony Ericsson har nu mobiler der tåler en svømmetur - og har gode specifikationer.

Motorola Defy koster lige omkring 2.500 kroner ifølge prissammenlignings-siden Mobilpriser.dk, og i løbet af tredje kvartal kommer Sony Ericssons konkurrent Xperia Active på markedet.

Begge mobiltelefoner er “smartphones” til håndværkeren eller den aktive person, som ønsker en telefon der er hårdfør og ikke går i stykker ved det mindste fald.

Både Defy og Xperia Active er vandtætte - og den norske mobilsite Amobil.no har i nedenstående sat telefonerne op mod hinanden på specifikationer, design, skærm, brugervenlighed m.m.

Sony Ericsson Xperia Active
Sony Ericsson Xperia Active
Foto: Sony Ericsson

Vandtæthed - “holder den vand”?

Den nye Xperia Active er IP67-certificeret, hvilket betyder den kan tåle at være under vand, i en meters dybde, i 30 minutter uden at tage skade af det.

Det samme kan Motorola Defy. Derfor ender det her med, at begge telefoner får et point.

Sony Ericsson 1 - 1 Motorola.

Design og størrelse

Design er en smagssag og der er alle forskellige. Amobil.no vælger Xperia Active som vinder, fordi den skiller sig ud fra mængden.

Personligt ville jeg vælge Motorola Defy - fordi “håndværkermobiler” længe har lignet legetøjstelefoner og nu kommer der endelig noget der minder om en “almindelig” smartphone.

Active er også mindre end Defy, med dens størrelse på 9,2 x 5,5 x 1,65 centimeter og en vægt på 110,8 gram. Defy har til sammenligning målene 10,7 x 5,9 x 1,34 centimeter og vejer 118 gram.

Endnu engang får begge telefoner et point. Motorola for det bedste design, og Active fordi den er mindre både vægt- og størrelsesmæssigt.

Sony Ericsson 2 - 2 Motorola.

Skærmen

Sony Ericsson Xperia Active har en 3 tommer touchskærm med en opløsning på 320 x 480 pixel - og det forlyder skærmen fungerer selvom du har fugtige fingre. Noget almindelige touchskærme ikke gør.

Skærmen på Motorola Defy er noget større med dens 3,7 tommer og en opløsning på 480 x 854 pixel.

Derfor er der ingen tvivl i skærmduellen - her løber Motorola klart med sejren.

Sony Ericsson 2 - 3 Motorola.

Menu / styresystem

Motorola Defy kom på markedet med Android OS 2.1 - og sidenhen blevet opdateret til Froyo (Android 2.2).

Xperia Active kommer med Android OS 2.3, og Sony Ericssons egen brugerflade “ovenpå”.

Gingerbread er bare bedre end Eclair, og derfor er det også Sony Ericsson, som scorer point her. Om Defy bliver opdateret vides ikke.

Sony Ericsson 3 - 3 Motorola.

Et kig under “motorhjelmen”

Processorkraften er efterhånden noget der nævnes i telefoner, og Xperia Active kommer med en 1 GHz Qualcomm Scorpion (i chipsettet Qualcomm Snapdragon MSM8255), mens Defy “kun” har en 800 MHz ARM Cortex A8 (i chipsettet Texas Instruments OMAP 3610).

Begge telefoner har 512 MB hukommelse.

Der er ingen tvivl om, at Active på specifikationerne er kraftigst, den har også grafik-chippen Adreno 205, som også sidder i Xperia Play.

Både Defy og Active har Turbo 3G, edge, WiFi, og batterimæssigt har Motorola et større batteri i Defy, men den har også en noget større skærm end Active - og det vides derfor ikke om det har nogen betydning for batterietslevetid under brug af telefonen.

Sony Ericsson 4 - 3 Motorola.

Konklusion - vinderen er...

Vinderen af denne lille uformelle test blev altså Sony Ericsson Xperia Active.

Men ingen af telefonerne er testet i skrivende stund, hos hverken Amobil.no eller Mobilsiden.dk, og derfor er dette blot en “kamp på specifikationer”.

Læs mere:
- Nu kommer Motorola Defy


Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 28-06-2011 15:27:03

Jeg syntes det er helt i orden, det fedest for mig er at skærmen fylder så meget af front arealet som muligt, så man har en stor skærm på en så lille mobil som muligt. Og netop på Defy mobilen fylder skærmen det meste af fronten.

0 0
Mobilsiden 28-06-2011 15:35:15

Det er som sagt amobil.no der har "lavet" testen - og derfor har vi ikke ændret på scoren... Dog på facts :) efter din hjælp :)

0 0
David 28-06-2011 15:15:57

SE Active scorer point på at den er mindre end Motorola Defy, hvorimod Defy får point for en større skærm... Du godeste.

0 0
Carsten 28-06-2011 17:34:45

Nu er det jo helhedsindtrykket, der vurderes under "Design og størrelse", og sidst jeg tjekkede, udgøres helheden på en mobil af andet end blot størrelsen på skærmen...

Jeg kunne forstå din undren, hvis SE Active havde scoret point under "Skærmen", men det er jo ikke det, der er tale om, og da der netop er tale om 2 forskellige punkter, må det da være til at forstå?

0 0
David 28-06-2011 14:47:38

Hej, jeg har købt Defy hos Telia, de har den nordiske version og den kører altså android 2.2. Det er den nordiske version uden Moto blur. Motorola er dog dårlige til at opdatere deres hjemmeside, her står der intet om den nordiske version. Jeg var i personlig kontakt med Motorola for at få denne information.

Jeg vil mene at Defy ser ud til at være en klar vinder. Jeg syntes ikke man kan vægte de forskellige specifikationer ens. Fx. syntes jeg mobilens skærm er alfa og omega, det er den brugeren er i kontakt med. Og her er skærmen på Defy langt overlegen. Og at Active har mere regnekraft, syntes jeg ikke er så vigtig, hvem vil spille 3D spil på den lille 3" skærm?

Men fedt at i sammenligner mobilerne, og skaber lidt fokus på at man faktisk kan få fede sports/håndværker mobiler nu :-)

0 0
Mobilsiden 28-06-2011 15:04:18

@David: I følge Motorola's egen hjemmeside er det Android 2.1: http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Consumer-Products-and-Services/Mobile-Phones/ci.MOTOROLA-DEFY-XW-EN.alt

Derfor har vi forholdt os til dette, da vi ikke selv har haft et testeksemplar har vi holdt os til de oplysninger Motorola selv har på deres hjemmeside.

Har du evt. mulighed for at sende et billede af din Defy har 2.2? :) (leneb@mobilsiden.com)

Testen var lavet af amobil.no - og derfor dem der "kårede" vinderen.

Og synes bestemt håndværker mobiler har fortjent lidt fokus - for virkelig et sted der er sket noget - i forhold til på de mere "almindelige" smartphones, hvor det lige nu ligner "mere af det samme" :)

0 0
Mobilsiden 28-06-2011 15:05:14

Tusinde tak :)

Opdaterer med det samme :)

0 0
David 28-06-2011 15:23:34

Tak :-) har også sendt mail med billede af min Defy

0 0
David 28-06-2011 14:56:16

Her er mit svar fra Motorola support ang. android version

Recently you requested personal assistance from our support center. Below is a summary of your request and our response.

Customer Reference number:110511-006946

Dear Mr

Thank you for contacting Motorola.

The Defy phones released in your country will have the Froyo Android version but they will not have the Motoblur customisation.

We hope it helps.

For any further assistance or information please do not hesitate to contact us, quoting your Customer Reference number. We are reachable on 0870 901 0555 to discuss the matter further with one of our experienced customer service agents. Please contact us anytime between the hours of 8:30am and 6pm Monday to Friday and Saturday 8am to 2pm.

Kind regards,

Motorola Mobility

0 0
David 28-06-2011 14:53:25

PS: håber i vil opdatere "testen" mht. android version så mobilerne ender med en lige score på 4 - 4 :-)

0 0

Om brug af cookies