Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Har du behov for hi-fi-lyd? Tag testen her

Har du behov for hi-fi-lyd? Tag testen her

Kan du høre forskel på, om musikken er af hi-fi-kvalitet, og har du behov for dette? Få svaret her, hvor dine høreevner bliver sat på prøve.

Musik er lidt som billeder. Det kan være ukomprimeret eller komprimeret som illustreret her. Men kan du også høre forskellen?
Musik er lidt som billeder. Det kan være ukomprimeret eller komprimeret som illustreret her. Men kan du også høre forskellen?

Der opstår ofte hede debatter mellem skeptikere og hi-fi-entusiaster eller audiofile, der synes at kunne høre forskel på ukomprimeret lyd i topkvalitet i forhold til typisk komprimeret musik af lavere kvalitet, der fylder mindre.

Men forholder det sig virkelig sådan? Det kan du selv afprøve i en test, som den amerikanske organisation, National Public Radio (NPR), har sat sig for at lave.

Læs også: TIDAL - musiktjenesten er nu i Danmark

I testen, som du kan finde her, bliver du stillet over for 6 samples eller udsnit af sangene "Tom Ford" af Jay Z, "Speed of Sound" af Coldplay, "There's A World" af Neil Young, "Tom's Diner" af Suzanne Vega,  "Dark Horse" af Katy Perry og "Piano Concerto No. 17" af Murray Perahia & The English Chamber Orchestra.

I tilfældig orden findes hver sangudsnit i tre kvaliteter: 128 kbit/s, 320 kbit/s og ukomprimeret WAV, hvor du skal give dit bud på efter at have hørt dem alle, hvilken der er den ukomprimerede udgave - altså i bedst kvalitet.

Læs også: BeoPlay A2 - Designperle med uovertruffen lyd [TEST]

Til sidst får du et resultat. Det vil formentlig svinge meget alt efter om du hører det på den bærbare computers højttalere, med billige høretelefoner eller over et dyrt hi-fi-anlæg.

Hvad får du i testen? Kan du høre forskel på lydkvaliteten, og har du behov for at høre musik i ukomprimeret form? Er hi-fi-audiofile helt skøre, eller er der noget om snakken? Giv gerne dit besyv og ikke mindst resultatet af testen nedenfor, som du gerne må prøve på flere lydsystemer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies