Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Harddisk-dræber fra Sandisk

Harddisk-dræber fra Sandisk

Sandisk har introduceret et 32 GB solidt state drive, som skal erstatte almindelige harddiske. Blandt andet strømforbruget er forbedret væsentligt i forhold til de harddiske, vi kender i dag.

Sandisk har udviklet en ny type harddisk - den bruger mindre strøm og skal erstatte de harddiske vi kender idag.
Sandisk har udviklet en ny type harddisk - den bruger mindre strøm og skal erstatte de harddiske vi kender idag.

I går introducerede Sandisk et 32-gigabyte solidt state drive (forkortes SSD). SSD indeholder, i modsætning til almindelige harddiske, ingen bevægelige dele. Sandisk forventer at SSD med tiden helt kan erstatte den mekaniske harddisk, vi ser i computere og enkelte telefonmodeller.

Flashdrives med stor kapacitet er tidligere mest blevet brugt af militæret og i luftfarts- og teleindustrien, hvor høj præstation og pålidelighed er i højsædet. Med de store prisfald, der har været på flashhukommelse, mener Sandisk nu, at SSD er et bæredygtigt alternativ til eksisterende teknologier.

Som udgangspunkt henvender SSD teknologien sig i første omgang til forretningsfolk, siden til almindelige brugere.

Lavt strømforbrug

Det mest interessante ved de nye Sandisk solid state drive er det lave strømforbrug. Den bruger under halvdelen af, hvad en normal harddisk bruger under aktiv brug. Ifølge Sandisk bruger SSD kun 0,4 watt imod 1,0 watt ved en normal harddisk.

Prisen på en bærbar PC med Sandisk 32 GB SSD formodes i første halvår af 2007 at blive cirka 600 dollar (cirka 3.500 kroner)hvilket er mere end hvad en lignende bærbar ville koste med normal harddisk.

Mens vi nok skal vente nogle år for at se SSD i mobiltelefoner, så kan vi glæde os over, at prisen på almindelig flashhukommelse vil falde yderligere indenfor det kommende år. Ifølge Eli Harari, som er koncerndirektør i Sandisk, vil de i de kommende år fortsætte med at sænke priserne.

Selv om det nok ikke kommer som en overraskelse, at nye teknologier skaber prisfald hos andre og ældre teknologier, så er det jo meget rart at få lovning herom.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies