Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hårde tider for mobilproducenter

Hårde tider for mobilproducenter

Priskrig på mobilmarkedet betyder, at det er svært for producenterne af mobiltelefoner at tjene penge. Både Motorola og Samsung har i løbet af den sidste uge leveret ildevarslende resultater.

Det er ikke verdens nemmeste marked, Apple har sat sig for at erobre med deres nye iPhone. Konkurrencen på mobilmarkedet er nemlig hård, og det er svært at tjene penge på mobiltelefoner.

Regnskaber fra de to producenter Samsung og Motorola viser, at begge selskaber har øget salget, men samtidig er indtjeningen per mobil faldet markant. Samsung reporterer således, at gennemsnitsprisen for en mobiltelefon uden for hjemmemarkedet Sydkorea er faldet fra 184 til 176 dollars på et år.

Og selvom prisen falder, bliver telefonerne ikke mindre avancerede. Tværtimod er kamera, musikafspiller og download af musik ikke længere forbeholdt de avancerede telefoner men derimod blevet standardfunktioner, som forbrugerne ikke vil betale mere for.

Både Samsung og Motorola spår, at 2007 bliver et hårdt år. En spådom som bliver afspejlet på aktiemarkedet, hvor firmaernes aktier er faldet markant på det seneste. Især efter at Apple har meldt ud, at de vil satse hårdt på mobiltelefoni-markedet.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies