Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hårdfør Samsung Galaxy S6 Active lanceret af teleselskab

Hårdfør Samsung Galaxy S6 Active lanceret af teleselskab

Samsung er klar med en ny, hårdfør Active-variant af Galaxy S6. Det er ikke Samsung selv, der lancerer den i første omgang, men i stedet et teleselskab.

Hvis du mangler en modstandsdygtig og særdeles hårdfør smartphone uden at gå på kompromis med specifikationerne og til dels designet, er den nye Samsung Galaxy S6 Active et godt bud.

Læs også: Samsung Galaxy S6 Active er undervejs

Den er i dag blevet en realitet efter flere måneders løse rygter. Denne gang er det ikke Samsung selv, der offentliggør den nye, hårdføre smartphone. I stedet lanceres telefonen eksklusivt af det amerikanske teleselskab, at&t, som ifølge tidligere rygter også ville være det teleselskab, der først ville modtage smartphonen.

Samsung Galaxy S6 Active er en smartphone, der, indikeret af navnet, er designet til at passe til udendørslivet - om det så er i form af sport, arbejde eller noget tredje.

Med en IP68-certificering behøver du ikke at bekymre dig om at slæbe den ud i regnvejr eller en tur under bruseren, da den både er vand- og støvtæt. Sammen med det hårdføre design klarer den mosten, hvor de fleste andre smartphones må give op.

Samme anmelderroste skærm som Galaxy S6

Inde under den hårde skal gemmer der sig specifikationer, der er meget lig sællerten, Galaxy S6. Skærmen er fortsat på 5,1” og af Super AMOLED-typen. Med en QHD-opløsning på 1440 x 2560 pixels har du en pixeltæthed på intet mindre end 576 pixels per tomme. Det giver et skærmpanel, der er blandt markedets skarpeste.

Læs også: Hårdfør Samsung Galaxy S6 Active lækket på billeder

Processoren er den samme kraftige Exynos, som der sidder i Galaxy S6. Du har derfor 8 kerner at gøre godt med, hvor 4 kører med en hastighed på 1,5 GHz til de mindre krævende opgaver, og så er der 4 øvrige på 2,1 GHz, der slår til, når der er brug for mere power.

Kun 32 GB intern lagerplads

Mængden af RAM er fortsat ukendt. Hvis rygterne taler sandt, sidder der samme 3 GB RAM som i den almindelige Galaxy S6. Til gengæld er der kun en valgmulighed for den interne lagerplads: Nemlig 32 GB.

Der florerede op til lanceringen rygter om, at Samsung ville genintroducere microSD-tilslutningen i denne Galaxy S6 Active, men det viser sig ikke at være tilfældet. Du må derfor nøjes med kun de 32 GB lagerplads i denne robuste Galaxy S6 Active.

Kameraet fortsat i topkvalitet

På kamerafronten går Samsung ikke ned i kvalitet. Hvis du er begejstret for kameraet i Galaxy S6, vil du også blive det i Active-varianten. Det er nemlig samme kamera, der sidder både foran og bag på som den normale udgave.

Læs også: Forårets bedste mobilkamera 2015 - Første test [AFSTEMNING]

Det vil sige, at du har 16 MP med en Auto HDR-funktion bag på og 5 MP foran at gøre godt med. Du er derfor garanteret skarpe billeder i super kvalitet med Galaxy S6 Active, selv om designet måske kan lægge op til en anden historie.

Kæmpe batteri til hele dagen

Den normale Galaxy S6 rummer ikke noget fantastisk stort batteri med sine 2550 mAh. Det gør Samsung i den grad noget ved med Galaxy S6 Active.

Her er der gemt et batteri med en kapacitet på hele 3.500 mAh, som kan oplades til 50 % på kun 30 minutter med en oplader, der understøtter AFC-opladeteknologien.

Når batteriniveauet rammer 10 %, slår en Ultra Power Saving-tilstand til, sådan at du i hele 24 timer endnu kan holde liv i telefonen og foretage opkald samt modtage og sende tekstbeskeder – ganske ideelt ude på farten.

Activity Zone: Værktøjer til udendørsaktiviteter

Når du er udenfor, hvor Galaxy S6 Activer viser sit værd, er den medfølgende Activity Zone-apps særdeles nyttig.

Her får du i en simpel oversigt en række brugbare informationer og værtøjer lige ved din hånd. Du kan eksempelvis se vejret, lufttrykket og dine aktiviteter fra S Health samtidig med, at du har værktøjer som kompas, lommelygte og stopur samlet samme sted.

Tilgængelighed

Samsung Galaxy S6 Active kommer i farverne hvid, blå og grå og kan fra i morgen købes gennem det amerikanske teleselskab. Da der benyttes en anderledes prismodel der, kendes den vejledende udsalgspris endnu ikke.

Hvornår den lander i øvrige lande og i Danmark er endnu uvist. Samsung har stadig til gode at lancere telefonen selv.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies