Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hele Sjælland har lynhurtig 3G i december

Hele Sjælland har lynhurtig 3G i december

Lynhurtig internet på mobilen eller den bærbare, bliver en realitet på Sjælland midt i december - her er selskabet 3 klar med en overbygning til mobilnettet.

Mobile hastigheder på op til 3.6 Mbit/s, 6-7 gange hurtigere end en standard ADSL forbindelse på 512 kbit/s, rammer for alvor snart mobilmarkedet i Danmark. Udbygningen er netop startet i København og på Frederiksberg, snart følger resten af Sjælland.

- ”Vores forventning er at dække hele Sjælland midt december i år. Jylland og Fyn er på plads i første halvdel af 2007”, fortæller Stine Green Paulsen fra 3 til Mobilsiden.dk

Hastighed til deling

Det skal understreges, at hastigheden på næsten 4 Mbit/s er til deling. Når mange mobilbrugere henter/sender data på samme mast, bliver hastigheden fordelt mellem de tilsluttede.

Det betyder, at det ikke er altid de svimlende hastigheder kan opleves – alligevel er netopgraderingen et stort skridt fremad, da max-hastigheden i dag er op til 384 kbit/s – som så også skal fordeles mellem brugerne.

Lidt teknisk

Teknologien hedder HSDPA. Det er en overbygning til 3G-mobilnettet.

Kun ganske få telefoner understøtter på nuværende tidspunkt den hurtige udgave af 3G, men det forventes at kommende 3G-telefoner har denne teknik indbygget som standard. Det samme gælder for datakort til den bærbare computer. På markedet er der i skrivende stund, kun én telefon med HSDPA - nemlig HTC TyTN.

Det at forvandle en 3G-mobilmast til at understøtte HSDPA, er ikke noget man ’bare lige gør’. Det forudsætter to vigtige ting. Selve transmissionsudstyret skal have indsat et ekstra printkort for at kunne sende og modtage HSDPA. Derudover skal selve basestationen opdateres med ny styringssoftware.

3 bliver det første mobilselskab som understøtter den lynhurtige 3G-overbygning.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies