Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Hent app og spar mange penge på mobildata

Hent app og spar mange penge på mobildata

Den måske mest geniale app er landet på iPhone. Den sparer dig for en hel masse penge, når mobilens data skal i brug. Hent den Onavo gratis i dag!

Der findes et utal af apps til både Android og iPhone, men der findes kun én så sej som Onavo, der virkelig er essentiel for din smartphone. Det skriver TV 2 Beep.

For før du rigtig kan have glæde af din mobil, kræver det også en del i dataforbrug, og her sparer Onavo dig op til 80 procent på regningen.

Den norske webbrowser Opera til iPhone gør nogenlunde det samme, men Onavo sørger for at du sparer penge på alt hvad der har med data at gøre.

Så det er når du er på Twitter, på Facebook, sender mails eller andet der kræver din tilstedeværelse på mobilnettet. Jeg har efterprøvet og er imponeret af mulighederne

Kører i baggrunden af dine andre apps

Det bedste af det hele er, at det ikke koster dig noget at spare penge. App'en er i øjeblikket gratis, men skulle senere komme med en form for afgift. Den installeres på din mobil, og kan køre i baggrunden, så du sparer på alt hvad du laver.

Herhjemme får flere og flere iPhone-brugere en form for alt-du-kan-æde-på-netværket-aftale med deres teleseskab, så de bare betaler flatrate for dataabonnementet. Men hvis man eksempelvis kommer til udlandet, så kan det være en pine så dyrt data er. Her kan Onavo også spare dig mange penge, hvis du er tvunget til at bruge data.

Jeg prøvede den på togturen fra København til Odense, slog mit Wifi fra og surfede derudaf på alle de apps jeg til daglig benytter mig af. Det gav mig en besparelse på 3,62 MB data eller faktisk hele 88 procent på alt det data jeg brugte på turen. Dét er at tage og føle på!

Her kan jeg se, at det blandt andet er min Exchange Mail og Twitter som jeg har sparet mest på med henholdsvis 88 og 84 procent. Datapriserne hos teleselskaberne er meget forskellige, men jeg kan se, at den går fra cirka 1-10 kroner per MB, så afhængigt af dit teleselskab, kan der være rigtig mange penge at spare.

Android-version på vej

Onavo fungerer ved at komprimere datatrafikken kraftigt, så man ikke hiver alt ud af den.

Det skulle dog i teorien også gå ud over hastigheden, og jeg kan se, at det også er tilfældet for nogen. Selv oplevede jeg ikke nævneværdig sløvhed (kun ved Slagelse, men det er jo alment kendt som mobiltrafikkens Bermudatrekant).

App'en kan konstant køre i baggrunden, hvis ikke du oplever sløvhed på mobilnettet, for når du hopper på trådløst netværk som Wifi, så slår den automatisk fra og komprimerer derved ikke trafikken.

Som det er i øjeblikket findes Onavo desværre kun til iPhone, men der arbejdes på højtryk med en Android-app, og det kan også kun gå for langsomt med at smide sådan en app ud på alle platforme, så alle mobilbrugere kan blive lidt gladere, bruge lidt mere datatrafik og gøre mobilnettet et endnu sjovere sted at være.

Skrevet af: David Guldager
Artiklen er leveret af beep.tv2.dk 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 05-05-2011 21:08:50

Vil det ikke give hurtigere data på langsomme mobilnetværk, såsom Edge og GSM? Der er hastigheden jo en begrænsning (også for folk med flatrate), men når datastrømmen komprimeres vil det vel give mere data når det bliver dekomprimteret?

0 0

Om brug af cookies